Životna priča Dane Vulin (31) Srpkinje iz australijskog Perta obišla je svet.

Pre pet godina, iz ljubomore, Natali Dimitrovska je polila medicinskim alkoholom i zapalila. Preživela je teške opekotine i više od 200 operacija, međutim, nije se predala i danas ponovo slobodno hoda - bez maske.

 

Danu je u februaru 2012. godine probudila Natali Dimitrovska koja je ušla u njen stan sa svojim partnerom Danijelom. Bila je ljubomorna jer je Dana pričala sa njenim mužem na zabavi. Iznenađena Dana, bila je potpuno zatečena.

Natali je zgrabila medicinski alkohol, polila je i zapalila.

A post shared by Dana Vulin (@dana_vulin) on

- Šarala je po meni alkoholom, po licu, rukama, grudima, sve od pojasa nagore. Onda sam počela da gorim - ispričala je Dana.

Pokušala je da se baci na zemlju i valja, ali je toliko bila natopljena alkoholom da se plamen samo proširio. Vrištala je dozivajući pomoć, dok su Natali i njen muž Danijel pobegli kroz zadnja vrata. Njen pas je zavijao u užasu. Istrčala je u hodnik u počela da šutira vrata komšije, ali niko nije otvorio.

A post shared by Dana Vulin (@dana_vulin) on

Toliko je vrištala da su je čuli u obližnjoj teretani. Čovek po imenu Denis Erikson je dotrčao do nje i zbrinuo je dok nije došla Hitna pomoć.

- Bio je divan, tako smiren i pričao nežno dok me je ubacivao pod tuš. Pitao me je za ime, i rekao da će sve biti u redu, da je pomoć na putu i da se samo držim dok ne stignu - priseća se Dana.

 

Naredna dva dana je provela u komi. Sanjala je sestru Svetlanu, a kada se probudila ona je bila pored nje i pevala joj omiljenu pesmu "Korak po korak".

Ti stihovi mnogo su joj značili jer je tokom narednih godina prošla težak oporavak. Natali je osuđena na 17 godina zatvora, dok je Dana prošla stotine operacija. Godinama je morala da nosi masku, godinu dana je provela u bolnici gde joj je koža sa grudi tri puta zamenjena.

A post shared by Dana Vulin (@dana_vulin) on

Svoje novo lice otkrila je kada je skinula masku gostujući na australijskom šou programu.

- Osećam se kao da sam osvojila zlato na Olimpijadi. Trebalo je mnogo teškog rada da stignem dovde. Ovo je bilo putovanje dugo pet i po godina. Ironično je što sam se probudila na onu pesmu Vitni Hjuston, jer je moje putovanje baš išlo korak po korak - zaključila je Dana.

Scroll to top