Bivši generalni sekretar NATO Havijer Solana (77) primljen je u petak u bolnicu nakon što je na testu bio pozitivan na koronavirus, a ova vest, čini se, najveći odjek imala je u Srbiji.

Američki Ej-Bi-Si je prvi u petak objavio da je Solana hospitalizovan u Madridu zbog koronavirusa, kao i da je u ponedeljak prisustvovao jednom skupu u Madridu zajedno s aktuelnom španskom šeficom diplomatije Arančom Gonzales Lajom.

PROČITAJTE: Marija je molekularni biolog u Milanu, javila se iz karantina: Ljudi, a šta će biti u Srbiji? Shvatite ovo ozbiljno (VIDEO)

Informaciju da je aktuelnim virusom zaražen čovek koji je lično naredio bombardovanje SR Jugoslavije i bio među glavnim zagovornicima jednostranog proglašenja nezavisnosti KiM pojedini građani Srbije podelili su juče na društvenim mrežama uz komentare „nije mi ga žao“ i „lepa vest“ ili uz fotografije nastale za vreme bombardovanja.

 

A takvim komentarima juče nisu odoleli ni pojedini političari...

- Evo obećavam da ću lično častiti onaj virus koji će učiniti da đubre Havijer Solana odapne. Sasvim je normalno da se srpski narod raduje što je takav monstrum koji nam je radio sve što je radio sada u problemu - u svom stilu kaže predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Milica Đurđević Stanikovski

*Milica Đurđević Stanikovski, Foto: printscreen/pink

Milica Đurđević Stamenkovski iz Zavetnika opisala je zdravstveno stanje bivšeg generalnog sekretara NATO „kolateralnom štetom“ koronavirusa.

- Ne radujem se tuđoj nesreći, pa čak ni onda kada je Solana u pitanju. Međutim, pripadam onoj velikoj većini naroda u Srbiji koja ne oseća naročitu zabrinutost za njegovo zdravlje. Nije ni Solana brinuo za decu na nošama, trudnice u porodilištima, narod u vozovima i na mostovima. Tako da danas njegovo stanje možemo nazvati samo kolateralnom štetom koronavirusa, kako su i oni naše žrtve nazivali - navela je Đurđević Stamenkovski.

PROČITAJTE: Tenkovi i avioni jači od virusa: Uprkos pandemiji Korone, vežba NATO jedini neotkazani događaj u Evropi

Vacić: Želim mu brz oporavak

Lider srpske desnice Miša Vacić poželeo je juče da se Solana što pre oporavi i izađe iz bolnice.

- Voleo bih da potpuno ozdravi zato što se bliži vreme kada će za zločine koje nam je činio odgovarati ili pred međunarodnim sudom pravde ili pred nekim našim sudom. Zaista bih voleo da preživi koronu jer njega svakako na kraju čeka vrhovni, onaj svevišnji sud od kog se neće izvući - navodi Vacić.

Scroll to top