BalkansPress

Dobro došli!

Vladimir Zelenski je „sišao s uma“ jer zahteva od Zapada da eskalira situaciju u Ukrajini umesto da poziva na mir, napisao je bivši državni sekretar nemačkog ministarstva odbrane Vili Vimer u Nachdenkseiten-u.

- Na samitu NATO-a u Madridu, Zelenski je pozvao NATO da uđe u otvoreni sukob sa Rusijom. Bilo bi razumljivo da je tražio mir za svoju zemlju <...> Umesto toga, Zelenski je rekao da se "oblaci skupljaju", navodi se u članku.

PROČITAJTE: ERDOGAN JASAN I GLASAN: " Turska vojska će biti najmoćnija na svetu!"

 

Po Vimerovom mišljenju, sve „zaraćene sile” trebale su da rade na postizanju konsenzusa između Rusije i Ukrajine mirnim putem već u prvim satima specijalne vojne operacije, takva prilika je bila i na samitu u Madridu. To, međutim, niko nije uradio, jer „trenutna situacija jasno odgovara zapadnim interesima i planovima“.

VILI VIMER O ZELENSKOM: Sišao je s uma, traži da ratujemo za njih umesto da traži mir

*Foto: KenFM

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov napomenuo da Moskva ne vidi mogućnost da se Ukrajini dozvoli da se vrati pregovorima sa Rusijom.

On je takođe napomenuo da će Moskva, kada Kijev bude želeo da nastavi pregovore sa Rusijom, poći od situacije „na terenu“ i uzeti u obzir nespremnost jednog broja oslobođenih regiona da se vrati pod kontrolu kijevskih vlasti.

(Izvor: RIA Novosti)

 

Scroll to top