BalkansPress

Dobro došli!

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da nije video spremnost ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova za diplomatske razgovore o Ukrajini na G20.

Politički ekspert Jevgenij Satanovski rekao je da sada neće Lavrov biti taj koji će voditi diplomatiju sa Amerikancima, već šef ruskog Ministarstva odbrane Sergej Šojgu.

Kako je primetio Jevgenij Satanovski, posle onoga što su Sjedinjene Države uradile u Ukrajini, Sergej Lavrov ne bi trebalo da vodi nikakve diplomatske pregovore sa Amerikancima.

Pogotovo što sadašnji vašingtonski establišment ne zna ništa o diplomatiji. To je više puta potvrdila Moskva, koja već 35 godina pokušava da dođe do Bele kuće i uspostavi ravnopravan dijalog.

PROČITAJTE: Marine Le Pen: “Zelenski radi i govori sve suprotno od onog kako bi trebalo da bude!“ (VIDEO)

 

„Amerikanci zamišljaju diplomatiju kao sastanke svojih zajedničkih načelnika štabova ili Severnoatlantske alijanse: najviši američki organi izdaju komande, a svi ostali su isključivo zabrinuti da ih ispune što je brže moguće“, napisao je politikolog u svom Telegramu kanalu.

Međutim, sada su došla druga vremena, primetio je Jevgenij Satanovski. Danas su Rusija, Kina i niz drugih zemalja počele da vode suverenu politiku i brane svoje nacionalne interese. Države odbijaju da se podvrgnu SAD, čak i pod pritiskom sankcija bez presedana.

PROČITAJTE: ONO ŠTO MI SAVETUJU, JA NEĆU! Đoković čeka vesti iz Amerike: "Uradio sam šta je do mene!"

Prema rečima politikologa, u decembru 2021. Rusija je još jednom pokušala da uvede SAD u dijalog i razgovara o uslovima za obezbeđivanje strateške stabilnosti. Ali Vašington je ponovo ignorisao Moskvu. A sada, umesto Sergeja Lavrova, Entoni Blinken će morati da sluša Sergeja Šojgua.

„Jednostavna diplomatija po Šojguu i Gerasimovu – možda će se Blinkenu dopasti?“ dodao je Satanovski.

Scroll to top