BalkansPress

Dobro došli!

O Božiću, pre 75 godina Eugen Paul, kovinski Nemac, smrti je spasao sto sugrađana, Srba. Svojom glavom je garantovao za njihove, da ih ne streljaju njegovi sunarodnici.

Read more...

Da je Jugoslavija opstala, pre neki dan bi se slavio 73. po redu Dan republike. Umesto toga, danas su od Jugoslavije ostala samo sećanja i podeljena mišljenja. Da je kojim slučajem ostvaren javnosti malo poznat plan Josipa Broza Tita, sudbina Jugoslavije možda bi bila potpuno drugačija…

Read more...

Svake godine na Đurđevdan, iz pukotine u steni iza manastira voda počinje da kaplje slivajući se do jedne male uvale, odakle je ljudi kašikama skupljaju, jer se veruje da ona leči očne tegobe.

Read more...

Ruskinja po imenu Pelagija Denisovna Belousova, prva supruga Josipa Broza bila je žena izvanredne lepote, sa kojom se venčao u Sibiru. Ono što bi u današnje vreme bilo u najmanju ruku čudno su godine u kojima je mlada nevesta rekla sudbonosno "da". Imala je samo 14 godina.

Read more...

U prvi mah je pomislio da se radi o prosjaku, a kada je ušao u priču sa dečačićem otkrio je mnogo više o njemu.

Read more...

Brutalno nasilni, s reputacijom veterana balkanskih ratova, ubrzo su sa prostitucije prešli i na krijumčarenje ljudi, oružja i droge u Veliku Britaniju.

Read more...

Državna komisija otkriva tajnu čuvanu 33 godine, otvorili sef Josipa Broza Tita.

Read more...
Scroll to top