Rođen u maju 1953. u tada sovjetskoj Jermeniji, Šavarš Karapetjan je nekako oduvek voleo da roni. Ali, mnogo više od toga voleo je ljude. Postao je sportski ronilac, a koristeći peraja obarao je rekorde i rekorde. Štaviše, 17 puta je bio svetski prvak, 13 puta evropski, u 11 navrata svetske rekorde upravo je on obarao.

Read more...

Mada ga se stariji sećaju još iz "Otpisanih", široj publici je najpoznatiji iz “Srećnih ljudi“ kao Šćepan Šćekić, i kao Čerčil iz “Porodičnog blaga“, a možda najviše zahvaljujući tim ulogama stekao je reputaciju velikog glumca, ali i ljubitelja kafana.

Read more...

Ivan Ivica Bek postao je široj javnosti poznat kroz ostvarenje Dragana Bjelogrlića "Montevideo, Bog te video".

Read more...

Vukovarac Predrag Mišić – Peđa je imao je 24 godine kada je počeo rat u Hrvatskoj. Roditelji su mu bili Srbi koji su doselili u Vukovar početkom 60-ih, a ima još dva brata.

Read more...

Jedna od najmračnijih epizoda preživljavanja u istoriji dogodila se pre tačno 45 godina. U samoj blizini granice Argentine i Čilea, u nenaseljeno područje Anda, srušio se Urugvajski avion sa 40 putnika i 5 članova posade. U njemu je bila državna ragbi ekipa, njihovi prijatelji, porodica i saradnici, a avion se u ekstremno teškim vremenskim uslovima, srušio ranog jutra 13. oktobra.

Read more...

U prošlosti je itekako bilo mesta koja su bila jasno obojena četničkim ili partizanskim bojama.

Read more...

Osim žitelja sokobanjske opštine, srpskoj javnosti je uglavnom nepoznato da na planini Ozren, na nadmorskoj visini od 850 metara, vekovima stoji manastir Jermenčić. Zna se da je podignut još 1392. godine i da je posvećen arhanđelima Gavrilu i Mihailu.

Read more...
Scroll to top