Nekadašnji maturant Elektrotehničke škole "Nikola Tesla", a danas student Računarskog fakulteta u Beogradu Nikola Krstić, konstruisao je rukavicu za slepe koja detektuje udaljenost predmeta, jačinu svetlosti, čak i prepoznaje lica i emocije.

Read more...

Malo ko izlazi, viđa se sa ljudima i što je poražavajuće, pored toliko digitalnih aplikacija za upoznavanje, malo ljudi danas doživi istinsku bliskost s nekim, sve je manje srodnih duša, sve je više interesa.

Read more...

Osmogodišnja Natali Mirimanov iz Novog Sada osvojila je prvo mesto na literarnom konkursu Instituta za javno zdravlje Vojvodine na temu “Dobri prema sebi, dobri prema drugima”.

Read more...

Na prvom svetskom fudbalskom prvenstvu u Urugvaju reprezentacija Jugoslavije zabeležila je istorijski uspeh osvojivši treće mesto, a bila je sastavljena samo od igrača iz Srbije.

Read more...

Radi u JKP "Šumadija" na poslu održavanja javnih površina. Građanima je pronašao i vratio mobilne telefone, dokumenta, pa i veliku svotu novca.

Read more...

Jedan od glavnih dokaza da Draža Mihailović nije bio izdajnik koji je koristio i pravni tim koji se borio za njegovu rehabilitaciju jeste nemačka poternica za njim iz jula 1943. godine.

Read more...

Turska vojska nije ni slutila kakvo ih poniženje čeka kada se 1675. godine odlučila da napadne teritorije koje su kontrolisali Kozaci.

Read more...
Scroll to top