Dečak Petar Pešić star 5,5 godina u pirotskom naselju Prčevac ovog vikenda održao je pravi čas humanosti, nakon što je odlučio da figurice u obliku srca koje sam pravi, prodaje a novac pokloni "bolesnoj deci kojoj je potreban sirup".

PROČITAJTE: DNEVNI HOROSKOP ZA 22. OKTOBAR: Jedan horoskopski znak će biti zaokupljen svojim AMBICIJAMA!

 

Petar je na ideju došao igrajući se plastelinom, a onda je, kako piše portal Jugmedia, pitao ukućane da li može da prodaje figure kako bi prikupio novac i kako bi deca koja nemaju mogla da kupe igračke ili da pomogne onoj koja imaju zdravstvene probleme, a nemaju da kupe sirup.

Sve je počelo kao igra a onda je preraslo u pravu humanitarnu akciju. Njegova majka Slađana kaže da je veoma ponosna na svog sina i da je rado prihvatila njegovu ideju i pomogla mu da je realizuje.

Petar Pešić, humanitarna akcija

*Petar u svojoj teglici skuplja novac za vršnjake, Foto: Jugmedia.rs

Srca od plastelina petogodišnjeg Petra okupila su decu iz komšiluka, ali i odrasle koji su kupovinom rukotvorina ovog mališana pokazali humanost na delu.

PROČITAJTE: ČUDO U NIŠU: Dečak (7) pao sa trećeg sprata kuće i nije mu ništa. Evo šta ga je spasilo

Dečak je prodavao i svoje crteže, čokoladice, ali i svoju knjigu o crtanom liku Pepi prasetu.

Petar Pešić, humanitarna akcija

*Dečak je odlučio da proda i svoju knjigu, Foto: Jugmedia.rs

Petrova mama kaže da će prikupljeni novac uplatiti na račun neke humanitarne organizacije i tako pomoći bar nekom njegovom vršnjaku kojem je pomoć potrebna.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs, Jugmedia.rs)

 

 

 

 

Scroll to top