BalkansPress

Dobro došli!

Zorica se i danas pita zašto je majka htela da je se reši i veruje da bi njen život izgledao potpuno drugačije da je potražila pomoć.

Zoricu Strbac (50) je nedelju dana posle rođenja majka Srpkinja, koja je bila na privremenom radu u Nemačkoj, stavila u torbu i bacila niz obalu reke. Kako je Zorica ispričala za nemačke medije, majka ju je "bacila kao smeće" i nikada se nije pokajala zbog toga.

PROČITAJTE: Ulazite u kuću obuveni? Nakon ovog teksta sigurno više nećete!

Zorica je rođena 3. avgusta 1969. godine u 3:57 sati u bolnici u Augzburgu. Majka, inače Srpkinja koja je radila u Nemačkoj, navodno je krila trudnoću koja je bila rezultat povremene ljubavne veze.

 

Međutim, umesto da potraži pomoć, majka je stavila novorođenče u torbu, zatvorila je i ušla u taksi.

- Bacila me je kao đubre - rekla je Zorica. Torba je pala dva metra niz obalu reke Lek, ali nije upala u vodu.

- Grmlje me je spasilo - dodala je Zorica.

;

Dugi niz godina Zorica nije znala šta joj je majka uradila. Počela je da istražuje i uz pomoć lokalnih novina, saznala je ko joj je majka.

- 2003. godine pronašla sam je preko oglasa novina u Srbiji i otišla sam tamo. Našle smo se lice u lice posle toliko godina. "U šta buljiš, zar me ne prepoznaješ?" pitala me je na srpskom. To je bio poslednji put da sam srela majku - rekla je Zorica.

 

Zorica se i danas pita "zašto je majka htela da je se reši?"

- Šta sam joj uradila? Bilo mi je užasno kada sam videla drugu decu koju su roditelji grlili i koja su bila srećna. To je bio pokušaj ubistva - rekla je ona.

Druga deca su zbog toga bila zlobna prema njoj.

Nekoliko sati kasnije majka i sin, koji su tuda prolazili, videli su torbu preko koje su milele bube i drugi insekti. Unutra su pronašli Zoricu.

Majka Srpkinja je ubrzo uhapšena. Kako je tada rekla da se kaje, puštena je iz zatvora posle godinu dana. Bild piše da je nakon toga Zorica ipak vraćena majci, a kada je imala tri godine, uzeo ju je otac.

 

Nedelju dana nakon rođenja, majka je sa bebom napustila bolnicu.

- Osoblje klinike ponudilo je majci da me ostavi tamo. Ona nije bila spremna za bebu, nije imala nikakve stvari i opremu za mene - ispričala je Zorica.

- Govorili su mi da sam ionako smeće i pošto me nije želela ni majka, ne žele me ni oni. U pubertetu sam se osećala suvišnom, pitala sam se zašto sam uopšte i preživela - ispričala je žena.

Prema njenim rečima, majka se nikad nije pokajala zbog onog što je uradila.

- Ona za mene više ne postoji - rekla je Zorica, koja sada živi u opštini Nizte, i poručila drugim očajnim ženama da potraže pomoć.

Zorica ima porodicu sa kojom živi u Nemačkoj - polusestru, zeta i sestričinu, a pre nekoliko godina upoznala se sa ženom koja ju je spasla sigurne smrti.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top