Mali Bogdan Gicović uspeo je da pobedi opaku bolest, saopštila je njegova majka Marina Gicović na Fejsbuku.

Ona je objavila nekoliko fotografija i snimaka na društvenim mrežama u kojima potvrđuje da je "Bogdan uspeo".

Njegova majka je je objavila da je dečak uspeo da pobedi opaku bolest.

- Ljudi slavite Boga i verujte mu molite mu se svaki čas. On je spasio Bogdana i podario šansu za životom - navela je Marina.

- Ovo je čisto božje čudo, Bogdan je ozdravio preko noći zahvaljujući Bogu. Slava mu večna i svim svecima pravoslavnim ovog sveta večna slava - dodala je ona.

 

Bogdan je rođen 2015. godine i bolovao je od tumora u maloj karlici - Rabdimiosarkoma. Prošao je kroz pedeset i dva ciklusa hemioterapije, dvadeset i osam dana zračenja, kao i delimične operacije tumorske mase. Tačnije, od 18.07.2018. godine, Bogdan je prvih šest meseci proveo na Institutu za majku i dete, kada je prošao kroz pet ciklusa hemioterapije.

S obzirom na to da u tih prvih šest meseci nije mogla da se izvrši operacija tumorske mase, Bogdan je morao da nastavi lečenje u inostranstvu, tačnije na klinici Acibadem u Istanbulu. Na samom dolasku u Istanbul lekari su se borili za Bogdanov život. I u tom trenutku mu davali 10% da će da preživi. Užasno teški trenuci za roditelje. Tamo je proveo trinaest meseci, bez ijednog dolaska u Srbiju.

Četrdeset i četiri ciklusa hemioterapije, kao i kroz dvadeset osam dana zračenja, zajedno sa hemioterapijom, i operacije krajem decembra 2019. godine. Hemioterapije su u nekim momentima bile toliko jake da je Bogdan provodio i po dvadest dana u bolnici. Ali njegovom snagom i željom za životom je prelazio prepreku po prepreku.

Nažalost, kroz sve te dane, mesece, porodica je doživela da Bogdan jedva čeka da primi hemoterapiju, jer kako on kaže „Znam da kada primim hemioterapiju, brže ću ozdraviti i moći ću da idem kući u Srbiju“.

A onda se desila i korona i Bogdan je morao da se vrati u Srbiju, gde je 05.05.2020. godine nstavio sa hemioterapijom na Institutu za majku i dete. Na CT snimku karlice u aprilu mesecu, saznaju da se tumorska masa nije mnogo smanjila u odnosu na poslednji CT snimak iz januara 2019. godine.

Roditelji su bili primorani da ponovo šalju dokumentaciju zdravstvenim centrima u Evropi i svetu i Bogdan će svoju životnu bitku nastaviti u SJD u Barseloni. Neophodna su mu sredstva za terapije, rad sa ortopedom i fizioterapeutom, kao i za smeštaj u toku lečenja.

Scroll to top