BalkansPress

Dobro došli!

Novi albanski napad na srpsku zaostavštinu i istoriju!

Mlada Gojkovica proglašena Albankom! Albanski umetnik Đerđ Kola će u ambasadi te zemlje u Briselu naredne subote predstaviti izložbu slika i promovisati knjigu „Albanske legende“. Ono što je sporno i svemu tome jeste da je umetnik za najavu izložbe koristio detalje iz najpoznatijih srpskih legendi, a jedna od njih je i pesma „Zidanje Skadra“.

Ovaj beskrupulozni falsifikat prva je otkrila slikarka iz Majdanpeka Tatjana Petrović, prenosi negoslava.blogspot.rs.

PROČITAJTE: ALBANSKA MAFIJA NA KOLENIMA: Pretresi i hapšenja širom Evrope, narko banda pustila pipke od Kolumbije do Dubaija!

 

Ona je objasnila da Kola organizuje izložbu slika i promociju knjige „Albanske legende“, a da se na najavnom materijalu za taj događaj nalaze detalji iz najpoznatijih srpskih narodnih pesama.

Pošto je zbog toga bila više nego ogorčena, Tatjana je albanskom umetniku na Fejsbuku poslala nekoliko pitanja kako bi ga podsetila da su na slikama detalji iz srpskih legendi.

Srpska slikarka ga je na Fejsbuku pitala: „Da li je to legenda o Zidanju Skadra?“ i „Da li je to priča o tri brata Mrnjavčevića? To je Gojkova verna ljuba? Da li je to albanska legenda?“.

Ipak, umesto odgovora albanski umetnik je onemogućio vidljivost te objave na svojoj Fejsbuk stranici.

Ova nova provokacija može da se posmatra i iz tog ugla da Albanci, nakon odluke Generalne konferencije Uneska da odbije prijem samoproglašenog Kosova u tu organizaciju, na sve načine pokušavaju da falsifikuju istoriju.

Da li će Srbija reagovati na ove pretnje i kako možemo da zaštitimo naše nacionalno blago?

Scroll to top