Pravoslavni hrišćani obeležiće u subotu, 8. oktobra, Miholjske zadušnice i, prema tradiciji, obići grobove, prislužiti sveće i u hramovima dati pomene svojim preminulim precima.

Read more...

Kupus je jedna od retkih, ako ne i jedina, prirodna namirnica gde je čovek uspeo poboljšati prirodu, tj. povećati nutritivna svojstva kroz proces kiseljenja.

Read more...

Ledena zima koja uskoro počinje, može da bude malo toplija ako iskoristite pametan i jednostavan trik sa folijom u koji se milioni ljudi kunu.

Read more...

Sociologija nas uči da je porodica osnovna ćelija društva. Ali, duhovnici misle malo drugačije.

Read more...

Srpska pravoslavna crkva i njen narod 11. septembra praznuju Usekovanje glave svetog Jovana Krstitelja.

Read more...

Velika Gospojina ili Uspenje Presvete Bogorodice jedan je od najvećih hrišćanskih praznika. Ovaj praznik uspomena je na smrt Bogorodice i srpska pravoslavna crkva i vernici slave ga 28. avgusta kada se završava i post koji traje 14 dana...

Read more...

Mehmed Meša Selimovićrođen je 26. aprila 1910. godine u Tuzli. U rodnom gradu završio je osnovnu školu i gimnaziju. Godine 1930. upisao se na studijsku grupu srpskohrvatski jezik i jugoslovenska književnost Filozofskog fakulteta u Beogradu. Diplomirao je 1934. godine, a od 1935. do 1941. godine je radio kao profesor Građanske škole, a potom je 1936. postavljen za suplenta u Realnoj gimnaziji u Tuzli.

Read more...
Scroll to top