BalkansPress

Dobro došli!

Lav, Jasen, Vidra, Tarzan... samo su neka od 'najluđih' i najsmešnijih imena koja će tek u budućnosti postati sve popularnija.

Iako su nekada naši preci svojoj deci dodeljivali smešna imena, koja su tada bila veoma neobična i za pojedince možda ”neprihvatljiva”, to se dešava i u današnje vreme – roditelji su sve inovativniji, a kakve će ”posledice” imati njihova deca, ostaje da vidimo.

– Moj sin se zove Lav. Nemamo neki poseban razlog zašto smo mu dali to ime, ali smatrala sam da je zvuči nekako kraljevski, zar ne – rekla je Milica Radinović iz Beograda, čiji je sin napunio dve godine.

Svila, Jasen, Tarzan, Gljeb nesvakidašnja su imena koja su zabeležena u Zavodu za informatiku i statistiku.

– Na našem spisku nalazi se mnogo neobičnih imena, a interesantno je kako se roditelji odlučuju za njih. Međutim, oni sve češće daju deci starinska, srpska imena, koja, takođe, nisu toliko česta – Ljubica Marijanović iz Zavoda za informatiku i statistiku.

– Uopšte ne znam kako nekome padne na pamet ime Tarzan. Za mene to ne može biti ime. Zamislite kako će ga prozivati u školi, a siguran sam da hoće – objašnjava student iz Beograda Miloš Stevanović (22).

Takođe, ima i onih koji su se, kako tvrde, umorili od Miloša, Milica, Marija i Nenada.

– Moja supruga je šesti mesec trudnoće, pa smo razmišljali koje ime je najbolje za naše buduće dete. Marko, Miloš, Jovan i Stefan stvarno su ”preplavili” Srbiju. Dosadna su nam ta imena. Želimo da naš sin nosi neko neobičnije ime, ali još nismo odlučili koje će to biti – kaže budući otac Novak Stefanović.

Svetu se definitivno ne može ugoditi, a vi razmislite da li biste svom detetu nadenuli neko ”nesvakidašnje” ime.

 

(Izvor: dnevno.rs)

 

 

 

 

 

Scroll to top