BalkansPress

Dobro došli!

O čudima svetog Nektarija Eginskog svedočili su mnogi njegovi savremenici i sledbenici, a najnovije je iskustvo jedne Lazarevčanke kojoj su rekli da neće moći da ima dece.

„Prošle godine sam od vas naručila ikonu, ulje i molitvu Svetog Nektarija. Doktori su mom suprugu i meni rekli da ne možemo da imamo decu. Uljem sam u znaku krsta pomazivala stomak i čitala molitvu za porod – i sada u rukama ljuljam Bogdana koji ima sedam nedelja. Krstićemo ga na dan Svetog Nektarija.

 

 

U trudnoći sam imala veliku cistu koju je trebalo da operišem ali zahvaljujući molitvi i ulju Svetog Nektarija cista je nestala. Svako dobro želim vama i vašoj porodici“, napisala je Lana R. iz Lazarevca.

Sveti Nektarije Eginski je grčki monah koji je bio nastojnik manastira na ostrvu Egina pored Atine. Živeo je polovinom 19 veka a preminuo 1920 godine. Mole mu se posebno bolesnici koji boluju od kancera i drugih teško izlečivih bolesti.

Na spisku bolesti čije je isceljenje po pravoslavnom verovanju pomogao su paraliza, nervna oboljenja, oboljenja bubrega, očiju i Parkinsonova bolest.

Takođe su zabeležena njegova čuda u raznim nesrećama kao što su brodolomi, survavanje autobusa u provaliju, napadi ajkula, ujedi zmija i ostali. Vernici govore da im je davao upute i u snu šta da urade da bi ozdravili.

Scroll to top