BalkansPress

Dobro došli!

Evo Amerikancima i njihovim saveznicima povodom Sirije nove glavobolje.

Oružane snage Rusije prebacile su u Siriju najmanje jedan svoj savremeni sistem za radioelektronsku borbu „Krasuha-4” 1RL257 . „Poslednju reč” ruskih visokih tehnologija u toj oblasti.

„Krasuha-4” postavljena je pored ruske avio-baze kod Latakije, odakle poleću avioni koji tuku baze, skladišta, komandna mesta i položaje Islamske države.

Iako ne puca, „Krasnuha-4” se smatra „strašnim oružjem” za sve protivničke avione, helikoptere i rakete. Ona i ne obara, već – čini „slepim i gluvim”.

 

Taktičko-tehničke karakteristike „Krasuhe-4” su jedna od najvažnijih ruskih vojnih tajni. Zna se ipak da je radius njenog delovanja „veći od 300 kilometara”. Za koliko: ne zna se…

Na ubojitost „Krasnuhe” ne utiče ni brzina, ni visina leta „vazdušnih ciljeva”. Ona ih otkriva, prati i, ako je potrebno, postavlja im „prepreke”. Drugim rečima: pravi im smetnje, sprečava ih da vide cilj i da do njega stignu…

„Krasnuha-4” ne nosi slučajno oznaku „4”. To znači da pripada četvrtoj generaciji ruskih sistema za radioelektronsku borbu stvaranjem smetnji radarima špijunskih i aviona udarne avijacije, radarima bespilotnih letelica i radarima špijunskih satelita.

Tvorci „Krasnuhe-4” uveravaju da je ona u stanju da objekat koji štiti „sakrije” od tuđih radara na daljinama 150-300 kilometara, a i da „radarski uništava” neprijateljska sredstva veze i sisteme za radioelektronsku borbu.

 

Koristi digitalizovane tehnologije. A tehnike i raznih tnatena i „emitera” je toliko da sistem prevoze dva specijalna kamiona.

Scroll to top