BalkansPress

Dobro došli!

Nije lako ni tebi niti onome ko hrče hrkanje. Da biste se rešili ovog problema, probajte neke od ovih lekova iz kućne apoteke.

Maslinovo ulje

Popijte kašičicu maslinovog ulja pre spavanja. Tkivo koje ometa protok vazduha i izaziva hrkanje će tako biti vlažnije i neće biti toliko trenja ni nezgodnog zvuka hrkanja.

Žalfija

Uzmite šaku listova žalfije, jabukovo sirće (par kafenih kašičica) i peškir. Skuvajte vodu, stavite lišće u nju, nagnite se i pokrijte glavu peškirom i udišite. Dodajte malo jabukovog sirćeta.

 

 

Đumbir

Sve što vam je potrebno je par komada svežeg đumbira, velika šolja vode i par kašičica meda. Operite i nasecite đumbir, sipajte ga u posudu za kuvanje i dodajte vodu. Kuvajte oko pet minuta, skinite sa vatre, prekrijte nečim i ostavite pet minuta. Zatim dodajte med, dobro promešajte i popijte. Ovo možete piti nekoliko puta dnevno, savetuje Yumama.

Ljuta hrana

Za ljutu hranu se veruje da može da pomogne u slučaju hrkanja, verovatno zato što takve namirnice suše nazalne kanale i smanjuju nagomilavanje sluzi koja može kasnije da blokira sinuse.

Čaj od koprive

Sve što vam je potrebno je kašičica suvih listova koprive i šolja tople vode. U džezvu stavite koprivu, prelijte prokuvanom vodom, i ostavite da stoji pet minuta, i odmah nakon toga popijte čaj. Tri ovakva čaja dnevno će vam biti od velike pomoći, piše Mondo. 

Scroll to top