Žene na orošavanje vagine ne odlaze samo iz estetsih razloga, zbog zatezanja vaginalnih zidova, već i zdravstvenih. Tretman je bezbolan i traje svega 10-ak minuta.

Stručnjaci kažu da ovaj u poslednje vreme vrlo popularan tretman na koji odlaze i mnoge Srpkinje, leči razne upale, odčepljuje neprohodne jajovode, povoljno deluje na endometriozu, miome, ciste na jajnicima, nekontrolisano mokrenje itd. Osim toga, podstiče seksualnu želju kod žena koje su je izgubile.

PROČITAJTE: OTVARAJU SE EVROPSKE GRANICE: Zemlje spašavaju letnju sezonu, evo gde će uskoro moći da se PUTUJE

 

Orošavanje je ispiranje vagine, grlića materice i materice mineralnom vodom, temperature 36,8 stepeni Celzijusovih. Ovim tretmanom se postiže bolja prokrvljenost kože i sluzokože i omogućava brži dotok kiseonika, objasnila je ginekolog Slavica Beloica za Alo i dodala da je ovaj tretman potpuno bezbolan i traje desetak minuta. 

Pojasnila je i kako izgleda sam postupak. Voda se stavlja u vaginu kroz posebnu kanilu koja na vrhu ima desetak rupica. Mlazovi vode ispiru zidove vagine ravnomerno što smiruje upale vaginalne i cervikalne sluzokože. Takođe, smanjuje ili čak zaustavlja stvaranje obilnog seksreta koji ima neprijatan miris. 

PROČITAJTE: BEOGRAD U VRHU SVETSKIH DESTINACIJA: U Srbiji sužavaju vagine za 200 evra i ubrizgavaju hijaluron u G tačku

- Kontrakcije mišića i osećaj pritiska nakon tretmana mogu da traju po nekoliko sati i znak su da je pacijentkinja na pravom putu do poboljšanja stanja. Vrlo je važno i to što se tokom tretmana stvara oksitocin, hormon koji dovodi do kontrakcija materice. Reakcija je slična onoj nastaloj u seksualnom odnosu, s razlikom što ovde ne dolazi do pravog orgazma - kaže doktorka i dodaje da je orošavanje vagine odlično i za lečenje sterilnosti.

 

Scroll to top