BalkansPress

Dobro došli!

Uprkos suzama i neprijatnom mirisu, crni luk je jedno od najdelotvornijih povrća na svetu.

Nudi neverovatne zdravstvene prednosti, toliko da bi možda rečenica "luk na dan" bila bolja od one poznate fraze: "Jabuka na dan, lekar iz kuće van."

 

Luk je pun jedinjenja koja pomažu u borbi protiv bolesti i izuzetno je bogat sumpornim jedinjenima, i to je razlog što plačemo pri rezanju luka. Takođe, sadrže flavonoida, što pomaže zaštiti tela od oštećenja ćelija.

Ova posebna upotreba crnog luka može vam zvučati čudno, ali iznenađujuće je korisna.

PROČITAJTE: Na OVE SIMPTOME posebno obratite pažnju, oni ukazuju da patite od OPASNE INFEKCIJE koja je neprijatelj najvećem broju žena

*Foto: Shutterstock

Jak miris luka je dovoljno snažan da vam otpuši nos. Sve što je potrebno je isečete glavicu luka i stavite na tanjirić pored uzglavlja. Miris će se širiti sobom, ali će vam takođe ući u grlo i nos, ali kada se probudite ujutru, bićete iznenađeni da su vam se nazalni putevi otpušili.

 

U luku se nalazi kvercetin,snažan antioksidant koji sprečava lučenje histamina, koji uzrokuju alergijske reakcije. To je jedan od razloga zbog čega je luk fantastičan prirodni antihistaminik.

PROČITAJTE: Užasan virus će vladati DO APRILA: Postoje samo 2 načina da SPREČITE DA SE RAZBOLITE - evo i koja

*Foto: Shutterstock

Verovali ili ne, luk čak može pomoći da izlečite nesanicu. Jednostavno isecite luk i duboko udahnite pet do deset puta pre odlaska u krevet. Za bolje rezultate stavite ga u staklenu posudu pored kreveta i udahnite miris pre nego što odete na spavanje.

(BalkansPress / bktvnews.com)

Scroll to top