BalkansPress

Dobro došli!

Verovatno već znate da je brokoli vrhunska superhrana, zeleni čaj pun antioksidanata, a bademi sadrže dosta vitamina E. Međutim, neke kombinacije zdrave hrane su veoma lekovite i imaju višestruko pozitivan uticaj na vaš organizam.

Meso sa roštilja i ruzmarin

Ruzmarin je bogat kiselinama koje neutrališu kancerogene materije koje mogu nastati tokom pripreme mesa. Napravite marinadu za meso od ruzmarina, maslinovog ulja, limuna i soli.

Listovi cvekle i leblebije

Ova kombinacija bogata mineralima može popraviti vaše raspoloženje. Naime, magnezijum ima pozitivan uticaj na naše raspoloženje, a ova kombinacija nam obezbeđuje dosta magnezijuma iz cvekle, kao i vitamin B6 iz leblebija, koji pomaže apsorpciju magnezijuma.

   

Riba i brokoli

Ribe poput lososa i skuše sadrže selen, mineral koje reguliše rad štitne žlezde i deluje preventivno na pojavu kancera. U paru sa brokolijem, povrćem koje je poznato kao superhrana, lekovite materije ribe su do 13 puta delotvornije nego kada se brokoli i riba jedu odvojeno.

Crno vino i bademi

Antioksidant rasveratol iz vina i vitamin E iz badema deluju veoma povoljno na zdravlje krvi i krvnih sudova.

Zeleni čaj i limun

Odlična kombinacija za jačanje imuniteta, ali i za gubitak kilograma. Limun je bogat vitaminom C koji će vašem organizmu pomoći da apsorbuje katehine iz čaja, koji su moćan antioksidant.

Scroll to top