BalkansPress

Dobro došli!

Nokti su bitni kada je u pitanju isticanje lepote vaših šaka, te samim tim njihovoj nezi treba posvetiti i malo više pažnje. Evo nekoliko saveta kako da prirodnim načinima, pre svega ubrzate njihov rast.

Limunov sok i maslinovo ulje

Pomešajte 10 kapi limunovog soka sa dve kašičice maslinovog ulja, a zatim nanesite ovu mešavinu na nokte i masirajte ih vrhovima prstiju. Ovaj postupak ponavljajte svakodnevno kako biste postigli najbolji rezultat.

Prirodna ulja

Prirodna ulja sadrže minerale koji su važni za zdravlje vaših noktiju. Bademovo, ricinusovo, kokosovo ulje, ulje jojobe ili semena pamuka za veoma kratak period može ojačati vaše nokte. Postupak je isti kao i kod mešavine limunovog soka i maslinovog ulja.

Vitamin E

Vitamin E kapsule izuzetno su korisne za vaše nokte. Jednostavno otvorite kapsulu i utrljavajte, nanesite njen sadržaj na nokte. To ponavljajte jednom nedeljno. Vaši nokti će rasti brže i jače.

Bitno je da znate da je u ovoj borbi vrlo bitna i vaša ishrana – pojačan unos proteina (jaja, povrće i namirnice koje sadrže vitamin C...) učiniće rezultat još neverovatnijim. 

 

(BalkansPress)

 

 

 

 

 

 

Scroll to top