Jedan čovek u kišnim šumama Amazonije svojim učenjem planira da uzdrma decenijske uspehe popularne psihologije. Pitate se kako?

Sigurno ste do sada mnogo puta čuli kako je dovoljno da mislite pozitivno i da će se vaši problemi rešiti sami od sebe. Znate već za mantru: „Ono što zračiš, to i privlačiš“, međutim, Ruda Iande je za časopis Huffington Post otkrio zašto smatra da pozitivne misli često mogu da vam naprave više štete nego koristi…

 

New Age filozofija funkcioniše po principu ubeđenja da Deda Mraz postoji, ali za odrasle, jer upravo tako funkcioniše njihova ključna ideja- napišite na papiru ono što želite, pokušajte da vizualizujete tako što ćete sve želje zamisliti, a onda samo sačekajte da vam univerzum isporuči ono što želite.

*A šta kaže šaman iz Brazila?

Najpre ističe da ukoliko samo pozitivno mislite vi ćete blokirati vaše prave emocije, a one vam mogu napraviti pravi uragan ako ih budete duboko u sebi potiskivali. Negacija je opasan način koji na posletku neće dovesti do toga da vaš problem nestane ili da se vaša želja ostvari, naprotiv, živećete u mehuru od sapunice, koji će jednoga dana zasigurno „pući“.

Ruda Iande

Ruda Iande

Najbolje je da prihvatite svaku emociju, da je duboko proživite, bilo da je reč o tuzi, ili velikoj sreći i euforiji. Sve što dolazi do vas je baš ono što morate da posedujete, što je takoreći vama namenjeno, zato, kaže Ruda Iande, sve emocije treba razumeti kao čistu životnu energiju koju ćete koristiti, ali da biste se njome služili ona mora da „prođe“ najpre kroz vas, da se dobro upoznate!

(BalkansPress / Citymagazine.rs)

Scroll to top