BalkansPress

Dobro došli!

Moderni Don Žuani, pažnja! Pred vama je svojevrsni vodič za zavođenje preko društvenih mreža, putem koga možete steći veštine “serijskog Fesjbuk zavodnika”.

Ovaj vodič je u stvari naš sažetak radionice psihoterapeuta Marka Brakovića, autora tiražnog erotskog triler romana “Fejsbuk predator”, održane u saradnji sa udruženjem “Društvena Dinamika U Službi Zavođenja”. Pa da počnemo…

1. Nek vam profil bude atraktivan

Idealno uspešno muvanje devojke preko Fejsbuka počinje ne od njenog, već od vašeg profila! Veoma je bitno da vaš profil bude atraktivan, popunjen, razrađen i ozbiljno pripremljen. Za početak, profilna slika mora biti jasna i prikladna, a poželjno je da imate veliki broj fotografija sa različitih mesta i događaja; podaci o vama (posao, obrazovanje, hobiji, veštine…) moraju odavati sliku uspešne i privlačne osobe, koja je spremna da ponosno pokaže svoju ličnost. Takođe, devojke često obraćaju pažnju na listu vaših Fejsbuk prijatelja, a na otvoreni kontakt će je sigurno ohrabriti podatak da među njima ima i prijateljica…

{adselite}2. Status je ključ za privlačenje pažnje

Sledeći (vrlo bitan) korak je ostavljanje statusa. Status je jako moćno oružje: može privući pažnju mnogih, ali može vas i “pokopati” u društvenoj sferi. S tim u vezi, nikada i nikako ne smete ostavljati uvredljive, šovinističke statuse, ili statuse koji pozivaju na mržnju ili nasilje. Kad je u pitanju muvanje, imajte na umu da će vašu potencijalnu partnerku podjednako odbiti i patetični i vulgarni statusi – izbegavajte obe vrste.

3. Uštedite energiju – dobro procenite njen profil

Dobra procena profila devojke će vam uštedeti dosta energije. Pre svega, morate ustanoviti da li je devojka koju planirate da smuvate egzibicionista ili voajer. Prvi tip ima, logično, ogroman broj prijatelja, čak i obožavalaca, i svaka njena provokativnija fotografjia (kojih inače ima mnogo na profilu) po pravilu izaziva bujicu lajkova i pohvalnih komentara, prepunih klišea. Drugi tip devojke je zatvoreniji, fotografije i statusi su manje atraktivni, ali to i dalje ne znači da će i “otpor” prilikom muvanja biti veći. Zapamtite: različiti tipovi zahtevaju različite pristupe.

4. Ne padajte u zamku lažnih profila

Vrlo bitna stvar kod procenjivanja profila je prepoznavanje onih lažnih. Lažni profil, ma koliko razrađen bio, ima neke svoje mane preko kojih ga možete razotkriti. Pre svega, lažnom profilu obično nedostaju oni faktori koje pravi ima: nema dovoljno prijatelja, nedavno je napravljen, ne daje puno informacija o osobi koja se iza njega krije…Ako vam je profil sumnjiv, zatražite razgovor preko skajpa: ako devojka odbije taj vid komunikacije – ne zamarajte se dalje. Takođe, od nedavno na društvenim mrežama “vreba” sve više devojaka koje se bave promovisanjem kafana i klubova (za novac naravno). Njihovi profili su možda “pravi”, ali su ditajnirani tako da vam privuku pažnju, i, na kraju krajeva, uzmu novac. Takvi profili obiluju profesionalno napravljenim, atraktivnim fotografijama iz noćnog provoda, a njihove vlasnice će vas odmah “startovati” preko četa, i pozvati na druženje u klub. Da biste u klub ušli morate da platite, a ako uz to popijete i piće – njena misija je ispunjena i ona odlazi dalje.

5. Budi drugačiji, izdvoj se iz „krda“!

Nakon što “pikirate” devojku za koju ste zainteresovani, sledi privlačenje pažnje. Nikako nemojte započinjati kontakt lajkovanjem njenih atraktivnih fotografija, koje već imaju na stotine lajkova i komentara tipa “Ženio bih te!”: ne smete dozvoliti sebi da vas ona shvati kao deo “krda” obožavalaca. Umesto toga, lajkujte neke njene statuse kroz koje pokazuje svoju ličnost, interesovanja, poslovne uspehe, političke stavove…Na taj način ćete joj pokazati da vam nije presudan njen izgled. Ovakav “temeljan” pristup neće dati rezultate odmah, ali strpite se – vreme radi za vas!

 

 

6. Na četu se poznaju junaci

Dolazimo do verovatno ključnog trenutka muvanja preko Fejsbuka: krenuli ste u čet sa devojkom. Pre svega, ako ste pratili prethodne korake, vaš “plen” i vi ste već uspostavili određeni kontakt, znate koja su njena interesovanja i šta možete da očekujete. Ipak, nemojte se razočarati ako odmah ne postignete neki značajan uspeh – spremite se i na to da ćete biti “iskulirani” ponekad. Neka vas to ne obeshrabri. Naprotiv: nikako ne smete ostaviti utisak da je do vas lako doći, i zato, ako vas ona startuje prva, ponekad je nužno da i vi nju iskulirate…Nastavite da se krećete ka svom cilju, i, u pravom trenutku, predložite da se vidite uživo.

7. Seksting ne znači kraj priče

Seksting – slanje i primanje poruka, fotografija i klipova sa očiglednom seksualnom konotacijom – verovatno je poslednji stadijum do kog možete stići u virtuelnom svetu. Kada uđete u seksting sa devojkom, možete steći utisak da je “muvanje” praktično završeno, i da vam je potrebno još jako malo da zaključite “posao”. Ipak, budite oprezni: seksting može biti proizvod egzibicionizma ili pukog eksperimentisanja devojke, i ne mora da znači da će rezultirati fizičkim kontaktom u realnom svetu…

 

(Izvor: mojradio.net / Autor: M. Jovićević)

Scroll to top