BalkansPress

Dobro došli!

Razlika između devojke i žene nije ni u godinama, a ne zavisi mnogo ni od iskustva. U pitanju je različit pogled na život, ali i na sopstvene kvalitete.

Devojka na sebe gleda kao na princezu

Ona iskreno veruje da i ljudi treba da se prema njoj ophode kao prema princezi. Najčešće devojke očekuju mnogo više nego što zaslužuju. Žena, ipak, ima izgrađene standarde kojih se drži i nema prevelikih očekivanja.

Devojka traži finansijski oslonac

Devojke se fininasijski oslanjaju na muškarca. Žene planiraju i žele da budu finansijski nezavisne, one se oslanjanju na sebe. Ako žena uđe u vezu sa muškarcem koji je finansijski jači od nje, ona to smatra prijatnim dodatkom, a ne nešto čime treba da se vodi u životu.

 

Devojkama je fizički izgled glavni atribut

Devojke mogu biti toliko sigurne u sebe zbog dobrog fizičkog izgleda i seksualnosti da ih koriste kao primarno sretsvo kojim dobijaju ono što žele u životu. Žena zna da je njena vrednost iznad fizičkog izgleda. Ona bazira svoju vrednost u inteligenciji, snazi, integritetu, humanosti…

PROČITAJTE: Ovo neće priznati nijedna žena na planeti svom mužu: Nema izuzetaka!

Devojka nije domaćica

Devojka se ne može zamarati bilo kakvim kućnim poslovima i ponosno ističe činjenjicu da ne zna da kuva ili čisti. Žena razume da biti domaćica nije obaveza, ali je to način da se pobrine za sebe i druge. Ona, takođe razume, da je za zasnivanje porodice bitno da imate osobu koja vam može pomooći u domaćinstu.

žena

Devojka vidi svet kao surovo mesto

Devojka se stalno takmiči sa nekim i sposobna je da uništi drugu osobu da bi sebi obezbedila ono što želi. Žene pomažu drugim ženama. Žena zna da u ovom svetu za sve postoji mesto, a da okolo ima još mnogo muškaraca. U procesu dobijanja onoga što želi, žena zadržava svoj integritet.

PROČITAJTE: "SINDROM IZGUBLJENOG P*NISA!" Ovaj PROBLEM imaju mnogi parovi! Evo o čemu se RADI i kako da ga REŠITE

Devojka želi pažnju

Devojka želi da uvek bude u centru pažnje, dok žena želi poštovanje.

 

Devojka nema moralni kompas

Dok žena tokom dužeg vremenskog perioda prosuđuje kakva osoba želi da bude, kakav primer želi da ostavi i koja je vizija njenog života, devojka je nepromišljena, nema moralni kompas i izgrađene vrednosti.

Devojka ima listu kvaliteta koje želi iznad svega drugog

Evo primera kako bi jedna lista mogla izgledati: zgodan, popularan, nosi uske farmerke, iznad metar osamdeset, bogat… A evo primera kakvu bi listu napravila žena: visok integritet, inteligentan, nežan, dobrar u komunikaciji, emocionalno slobodan…

sajam automobila

Devojka ima napade besa

Kada je nezadovoljna, uznemirena ili ljuta, ona reaguje onako kako je reagovala kada su joj roditelji branili nešto što želi. Ovo najčešće podrazumeva vrištanje, durenje i svađanje. S druge strane, žena iako je uznemirena ima razvijenu veštinu kultivisanog razgovora i mirne reakcije. Ona problemu prilazi kao odrasla osoba i otvoreno razgovara o onome što joj smeta.

PROČITAJTE: OTKRIVAMO: Zašto udate žene varaju svoje muževe

Devojka ne ceni svoje telo

Ona još uvek ne razume da su njeno telo i srce sveti, i da je veoma bitno kako ih tretira i sa kim ih deli. „Devojka neguje torbe, dijamante i kolekcije cipala kao nagradu. Žena neguje zdravlje, osećaj sebe i svog talenta kao najveće kao svoju najveću imovinu“, navodi N. Mah.

Devojke igraju igre

Žene nikada ne igraju igre.

Scroll to top