BalkansPress

Dobro došli!

Seks je prijatan, zabavan, čini nas srećnijim, zdravijim i lepšim. Kvalitetan seks je važan preduslov za uspešnu vezu koja nas ispunjava. Seks je najbolji lek za depresiju i oslobađa nas stresa, podstiče našu kreativnost i zato ga i volimo... Međutim, raditi kada u krevetu stvari ne idu kako treba?

Ogromna većina muškaraca se u nekom trenutku života suočava sa problemima sa potencijom. Statistika pokazuje da svaki peti muškarac u Srbiji ima problem u seksualnom funkcionisanju, a među njima su sve više i muškarci mlađi od 40 godina. Za ove poražavajuće brojke zaslužan je moderan način života prepun stresa i neizvesnosti, loše navike kao pušenje i konzumiranje alkohola..., što sve zajedno urušava muško samopouzdanje, želju i moć. 

 

Ćutanje i negiranje nije rešenje

Većini muškaraca izbegava da razgovara o ovoj temi. Svega 10-20 procenata muškaraca sa ovim problemom potraži pomoć. Preostali ćute i trpe, uveravajući sebe i partnerku da je sve u redu, pa često prođu meseci ili čak godine u zabrinutosti i raznim izgovorima. Za to vreme, oni sve manje uživaju u životu i polako gube nadu da seks ponovo može biti dobar. 

„Muškarci su naučili da treba da budu sposobni da sve drže pod kontrolom, da su stabilni i moćni u svim oblastima u životu.  Svoju potenciju doživljavaju kao direktnu potvrdu njihove ličnosti i muškosti. Kada ih ona izda, često sebe doživljavaju bezvrednim, gube samopouzdanje, postaju zabrinuti i nesrećni“, ističu seksolozi i urolozi.


Oprezno sa lekovima

Kada se sve ovo uzme u obzir, postaje jasno zašto muškarci sve češće posežu za raznim sintetskim lekovima za potenciju, ne razmišljajući o posledicama po zdravlje. Sintetski lekovi se ni u kom slučaju ne smeju uzimati zajedno sa „nitratima“, lekovima za anginu pektoris (nitroglicerin, npr.), kod niskog i neregulisanog visokog pritiska, kod ozbiljnih srčanih problema i nedavnog srčanog ili moždanog udara. Ovi lekovi čak i kod zdravih osoba mogu dovesti do naglog pada pritiska, glavobolja i vrtoglavice, naleta vrućine i crvenila lica, a ponekad može doći i do pojave prijapizma - izuzetno bolnih produženih erekcija koje mogu trajati više sati ili dana. Takođe,  kod nekih muškaraca koji uzimaju sintetske lekove za potenciju primećeno je smanjenje količine semene tečnosti.

Veliko ograničenje kod lekova za potenciju predstavlja i činjenica da ne dovode do trajnog rešenja problema u smislu izlečenja, već deluju samo ograničeni period vremena (najčešće nekoliko sati). Posle isteka ovog vremena, efekat se gubi i lek je potrebno ponovo uzeti pred sledeći seksualni odnos. Uz to, kako bi se na vreme uzeo lek potrebno je unapred sve isplanirati, zbog čega se gubi na spontanosti.

 

Preparati sa crnog tržišta su izuzetno opasni

Na crnom tržištu i preko interneta, pa čak i na pijačnim tezgama mogu se kupiti različiti preparati sumnjivog porekla i nepoznatog sastava. Razlozi zbog kojih pojedinci kupuju preparate za potenciju na ovaj način su brojni, a glavni je stid i snebivanje da se preparat potraži u apoteci, lično.

Naši stručnjaci ističu da je preko 50 procenata lekova koji se prodaju preko interneta lažno, kao i da, osim toga što ne deluju, mogu izazvati mnoge ozbiljne neželjene reakcije, uključujući čak i smrtonosni ishod. Ovi lažnjaci ne prolaze nikakve kontrole i najčešće ne sadrže aktivne sastojke pravih lekova ali zato često sadrže štetne, pa čak i toksične materije kao što su otrov za pacove, prah cigle, teške metale, boju za puteve, vosak za podove...

Prirodno i bezbedno rešenje ipak postoji

Dobra vest je da je moguće vratiti i učvrstiti erekciju i bez rizika po zdravlje. Prirodni preparati beta-sitosterola mogu biti odlično rešenje. Za razliku od sintetskih lekova, prirodni preparati beta-sitosterola su bezbedni za dugotrajnu upotrebu i mogu se uzimati bez preporuke lekara. 

Pri redovnoj primeni, ovi preparati muškarcima daju slobodu i nezavisnost da upražnjavaju seks u bilo koje doba i na bilo kojem mestu, a da ne moraju prethodno da brinu o tome da li su popili lek ili ne. Takođe, sjajan benefit prirodnih preparata beta-sitosterola je da imaju dugotrajne pozitivne efekte na mušku potenciju i sprečavaju kasnije komplikacije sa prostatom i kompletnim muškim reproduktivnim sistemom. 

Uživanje u seksu nas definiše kao ljudsku vrstu i niko ne treba da sebi to uskraćuje.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top