Scenarista, dramski pisac, reditelj i profesor FDU Gordan Mihić preminuo je u nedelju, rano ujutru, posle iznenadne bolesti.

Read more...

2016. godine dobitnik Zlatnog krsta Kneza Lazara, jednog od najprestižnijih priznanja koja se u okviru Vidovdanskog pesničkog bdenja u Gračanici dodeljuju za ukupno književno stvaralaštvo je bio akademik Dušan Kovačević.

Read more...

Pismenost danas ne podrazumeva samo prepoznavanje slova i umeće pisanja i čitanja, već i poznavanje osnovnih pravopisnih i gramatičkih pravila maternjeg jezika.

Read more...

Igor Bulat, novinar na Javnom servisu, preminuo je u ponedeljk ujutro od posledica teške bolesti, raka jetre, koji mu je ustanovljen u decembru. Igor je radio kako u studiju, tako je bio i izveštač sa lica mesta. Bio je deo informativne redakcije.

Read more...

Marlon Brando (1924-2004) bio je glumačka legenda, dobitnik dva Oskara od kojih je jedan odbio.

Read more...

Neće uz televizijsku seriju o vojnim pitomcima stasavati oni bi da ratuju protiv drugih, već generacije naučene ljudskim vrednostima. To je prva i najesencijalnija korist. Svakako, stasavaće i generacije naučene patriotizmu — koji se uči kod kuće, ali kojeg sve više omalovažavaju i nevažnim žele da prikažu u javnom životu.

Read more...

Poznata voditeljka Televizije Beograd Danka Novović preminula je u bolnici na Bežanijskoj kosi u 76. godini.

Read more...
Scroll to top