BalkansPress

Dobro došli!

Glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini, a pre samo nekoliko dana oglasio se sa Infektivne klinike gde je ležao zbog koron virusa.

- Bole me pluća i teško dišem, užasno se osećam. Danima sam na Infektivnoj klinici, nisam dobro, ali nadam se da ću uskoro kući - rekao je tada glumac, piše Informer.

Na žalost, pre samo dvadeset dana situacija je bila potpuno drugačija i davala nadu da će se borba sa opakim virusom dobro završiti. Bekjarev je za "Novosti" izjavio da je dobro i da više nema temperaturu.

- Dobro sam, nemam nikakve simptome, više nemam ni temperaturu - rekao je, Ivan Bekjarev. - Ne kašljem, mislim da ću brzo kući. Naravno, biću ponovo testiran. Pre tri dana imao sam 39,3 temperaturu i na osnovu toga posumnjao na virus. Odmah sam reagovao, odmah su me poslali i na skener da snimim pluća. Krvna slika je odlična, a i merenje kiseonika pokazalo je dobar rezultat.

 

Bili su veliki prijatelji, Bekjarev mu je ove godine održao govor na komemoraciji

Bekjarev je imao mnoga prijateljstva i poznanstva u svetu sporta, a jedno od najvećih bilo je sa legendom srpskog fudbala Ilijom Petkovićem. Sudbinski, popularni Petko je takođe preminuo ove godine od posledica istog virusa i takođe u 75. godini.

ФУДБАЛСКА И ГЛУМАЧКА ЛЕГЕНДА УМРЛИ ОД КОРОНЕ: Били су велики пријатељи, Бекјарев му је ове године одржао говор на комеморацији

*Foto: N. Paraušić

-"Pele" je bio retko dobar igrač, retko dobar trener, retko dobar selektor i ono što je najvažnije, bio je retko dobar čovek. I da ne zaboravim, bio je retko duhovit čovek. Tolstoj je jednom rekao da nema veličine bez jednostavnosti, dobrote i pravde. Pa shodno tome naš Petko je bio stvarna, stvarna veličina - nadahnuto je govorio Bekjarev o Petkoviću:

- Nikada neću zaboraviti njegove priče i tu ljubav koju je osećao prema svom OFK Beogradu. Ako je smrt osnovni preduslov za početak besmrtnosti onda je naš Pele zaista dostigao tu svemirsku kategoriju. Za ovo što sam rekao nema bolje slike od ovog skupa i svih koji su došli. Neka je večna slava Iliji Petkoviću, našoj legendi, prijatelju i drugu - rekao je Ivan Bekjarev.

Scroll to top