BalkansPress

Dobro došli!

Vest o njegovoj smrti osvanula je na Fejsbuk staranici “Gromade filmske”, gde je navedeno da je komšija poznatog glumca saopštio da je preminuo.

Naime, Borivoje je rođen 1961. u Mostaru, jer je njegov otac Miloš, takođe glumac, imao angažman u tamošnjem pozorištu.

Nakon što se porodica preselila u Beograd, završio je srednju ekonomsku u Zemunu.

Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Arse Jovanovića. Krajem osamdesetih i tokom devedesetih Bora je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Imao je niz zapaženih uloga pre nego što je 1998. godine odlučio da ode u Australiju. Prvo je živeo u Pertu, potom u Melburnu i Sidneju.

 

– Tada sam odbio nekoliko uloga i to je bila greška. Sam sebi sam zatvorio vrata. A još veća greška bila je što sam, kada sam odlazio u Australiju, podigao radnu knjižicu iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Pucao sam sebi u nogu.

Komšija Bore Kandića je poslao poruku u inboks, kaže da je i on preminuo. Crne vesti prelaze na svakodnevni nivo, više...

Posted by Gromade Filmske on Уторак, 08. децембар 2020.

Voja Brajović je uvek govorio:  “Kandiću, ti uvek voliš da budeš prvi i u pozitivnim i u negativnim stvarima” – ispričao je Kandić šta se događalo nakon povratka u Beograd.

Od trenutka kada je zablistao glumeći 1987. godine mladog Vuka Karadžića u legendarnoj seriji “Vuk Karadžić” reditelja Đorđa Kadijevića mnogi su mu predviđali uspešnu glumačku karijeru.

Baš u tom periodu zabeležio je i uloge u filmovima “Varljivo leto”, “Šećerna voda”, “Kolubarska bitka”, “Bulevar revolucije”, seriji “Dome, slatki dome”, pojavio se i u “Kraju dinastije Obrenović” i “Srećnim ljudima”.

Međutim, nakon toga je otišao u inostranstvo, i mada mu je predviđana blistava karijera, nastavak njegovog života obeležili su lomovi. Više puta je isticao da mu je život bio ispunjen patnjom.

Scroll to top