BalkansPress

Dobro došli!

Glumac Džon Čalis, poznat kao Bojsi iz serije Mućke, preminuo je danas, saopštila je njegova porodica.

Glumac je preminuo posle duge i teške bolesti.

- Naš dragi prijatelj i vaš, Džon Čalis, umro je mirno u snu, nakon duge borbe sa rakom. Uvek ćemo ga pamtiti kao Bojsija, koji je ostavio veliko nasleđe za sobom, ono koje će nas terati na smeh u mnogim godinama koje dolaze - piše u saoštenje.

- Molimo vas da poštujete privatnost Džonove porodice i prijatelja u ovim teškim trenucima, i budite uvereni da će u budućnosti biti još mnogo prilika da se proslavi njegov život - dodaje se.

 

Džon Čalis je bio engleski glumac, poznat po ulozi Bojsija u seriji Mućke i seriji Zelena zelena trava.

Rođen je u Bristolu, 16. avgusta 1942. godine. Odrastao je u jugoistočnom Londonu. Glumom je počeo da se bavi sa 22 godine. Pretežno je igrao u televizijskim serijama, a manje u pozorištu. Četiri puta se ženio, tri braka završio razvodom i nema dece. U braku je sa Kerol Dejvis od 1990. godine. Prethodno je bio oženjen Sabinom Frenklin, Debi Arnold i Džen Čalis. Sa suprugom Kerol živi na imanju u Vigmoru.

Proslavila ga je uloga bogataša Terensa Obrija „Bojsija“ u seriji „Mućke“. Isti lik je tumačio ponovo u seriji „Zelena zelena trava“.Bojsi je bogati prodavac polovnih automobila koji gleda na sve, pa i na svoje prijatelje, sa visine. Ne propušta priliku da napravi šalu na račun toga što su oni finanijski slabiji od njega, smejući se pritom na veoma karakterističan način.

Džon Čalis je napisao dve autobiografske knjige „Biti Bojsi“ i „Posle Bojsija“. U knjizi Biti Bojsi predstavljen je period Džonovog života do 1985. godine, kad su „Mućke“ postale popularna serija u Britaniji. U drugom delu autobiografije Posle Bojsija opisuje vrhunac svoje popularnosti u „Mućkama“, šta se dešavalo iza scene tokom snimanja i kako se provodila glumačka ekipa.

Scroll to top