BalkansPress

Dobro došli!

Film "Forest Gamp" je snimljen pre 20 godina. Fantastična gluma Toma Henksa i rečenice poput "Život je kutija čokolade" ili "Trči, Forest, trči!" samo su neke koje će se još dugo citirati. Omaž ovom filmu dali su čak i u jednoj epizodi Simsonovih, a ovo je 13 činjenica koje niste znali o Forestu.

1. Kultna klupa

Klupa na kojoj Forest sedi dok čeka autobus tu je bila smeštena samo za potrebe snimanja filma. Kasnije je prebačena u Istorijski muzej Savane.

 

2. Najbolje replike

Ton Henks je samoinicijativno dodao rečenicu "Zovem se Forest Gamp. Ljudi me zovu Forest Gamp."

 

3. Ping pong

Nakon scene u kojoj Henks igra stoni tenis, rečeno mu je da "lopticu ne ispušta iz vida". Posle toga, Henks nije trepnuo ni u jednoj sceni ping ponga.

 

 

4. Loše fotografije

Ali, na svakoj fotografiji koja je nastala tokom tokom tih scena, Forest žmirka.

 

5. Omiljena košulja

U svim scenama u kojima ga jure, Forest nosi plavu košulju.

 

 

 

6. Mali iz "Šestog čula"

Hejli Džej Osment igra Forestovog sina, Foresta Gampa Juniora. Taj isti klinac kasnije je igrao u filmu "Šesto čulo" i izgovorio kultnu rečenicu "I can see dead people"

 

 

7. I brat trčao sa Tomom Henksom

Rođeni brat Toma Henksa, Džim Henks se u stvari pojavljuje u većini scena trčanja, uključujući i onu u kojoj Forest trči mesecima.

 

8. Ubacio i ćerku na film

Kada mladi Forest pokušava da nađe mesto u školskom autobusu, jedna od devojčica koja mu ne dozvoljava da sedne pored nje je u stvari ćerka Toma Henksa, Elizabet Henks. Prvi dečak u kadru je Aleksandar Zemekis, sin režisera Roberta Zemekisa.

 

 

9. Rasizam

Uloga Forestovog prijatelja Babe prvobitno je bila ponuđena Dejvidu Čapelu, ali on ju je odbio jer ju je smatrao rasističkom i ponižavajućom.

 

10. Majka i sin istih godina

Seli Fild, koja igra Forestovu majku, samo je desetak godina starija od Toma Henksa.

 

11. Uloga pisana za Džona Gudmena

Vinston Grum, pisac knjige na osnovu koje je snimljen film, rekao je da je za ulogu Foresta zamislio Džona Gudmena.

 

12. Višak kilograma

U sceni u kojoj Forest iznosi Babu na leđima, Mikelti Vilijamson je vezan žicom za Henksa, jer Henks nije mogao da ga nosi.

 

13.  Astronauti

U knjizi, Forest Gamp postaje astronaut. Zanimljivo je da Henks i Geri Sinis, koji igra Poručnika Dena, u drugom ostvarenju "Apolo 13" igraju astronaute.

 

Ekipa filma posle 20 godina

 

(Izvor: Blic)

 

 

 

 

Scroll to top