BalkansPress

Dobro došli!

Američki pisac Džejms Frejponudio je nagradu od 640.000 dolara u zlatu čitaocu koji prvi reši zagonetku koja se nalazi u njegovoj najnovijoj knjizi, koja danas izlazi.

Ovaj pisac fantastike je autor mnogobrojnih popularnih romana, među kojima je i ekranizovani Ja sam broj Četiri (I am number four), a njegovu najnoviju knjigu po imenu Kraj Igre: Poziv je pisao u kolaboraciji sa kolegom Nils Džonson Šeltonom, a radnja prati 12 dece od Indije do Amerike koji rešavaju svoje zagonetke da bi tako spasili svet od vanzemaljaca.

Čitaoci knjige rešavaju skoro istu zagonetku,koja će se sastojati iz rečenica, niza brojeva, obrazaca, čak i linkova ka sajtovima koji će čitaoce odvesti do ključa koji otvara sanduk sa zlatnim novčićima u Cezarovoj Palati, u Las Vegasu. Čak je i Gugl napravio aplikaciju pomoći koje će čitaoci moći da učestvuju u rešavanju zagonetke.

- Pobednik može biti bilo ko na svetu, bukvalno – kaže Frej, koji je inspiraciju za ovako nešto pronašao u knjizi koju je čitao kao dete, u kojoj je bila potraga za zlatnom statuom zeca koja je bila sakrivena negde u Engleskoj.

Izgleda da se čitanje, ipak isplati.

 

(Izvor: Telegraf.rs) 

  

 

 

 

 

Scroll to top