Aleksandrov talenat je već oduševio i građane Srbije i mnoge poznate ličnosti koje su i same bile iznenađene činjenicom da on pomoću obične olovke pravi crteže koji izgledaju verno poput vrhunskih fotografija. Ovog puta je rešio da ode korak dalje i da naslika najboljeg tenisera sveta.

- Radio sam na njegovom portretu tri dana, dakle oko 30 sati intenzivnog rada. Fotografiju crteža sam poslao na zvaničnu Fejsbuk stranici Rolan Garosa ne očekujući nikakav odgovor, ali su mi se jako brzo javili sa komplimentima za rad - priča ovaj talentovani Lozničanin, koji planira da portret pokloni najboljem igraču "belog sporta" na svetu.

 

Iako je Novakov portret izazvao najviše pažnje, Aleksandar ističe da je ubedljivo najdetaljniji crtež nastao pre nekoliko meseci, kada je nacrtao Anđelinu Džoli. Na tom portretu je radio od septembra do marta, pa se na crtežu vide čak i najmanji detalji na njenom licu, kao što su pore ili sitne bore na čelu.

Aleksandar Ilić

*Najdetaljniji crtež Anđeline Džoli, Foto: Aleksandar Ilić Art

Tehničke i grafitne olovke, gumice, maramice i mnogo talenta i truda sve je što je trebalo ovom mladom čoveku da za njega čuje ceo svet. Bukvalno - jer je Šakira pre nekoliko godina oduševljeno podelila njegov rad na društvenim mrežama, a slavna rumunska pevačica Inna mu je jedan od najvatrenijih fanova na društvenim mrežama. Ne samo da ga prati na Instagramu, već mu često i komentariše radove.

Aleksandar Ilić

*Prati ga i Inna, Foto: Aleksandar Ilić Art

- Kod nje se i nalazi jedan moj crtež. Ona mi je omiljeni izvođač i mogu reći da je najdivnija osoba na muzičkoj sceni - poručuje Aleksandar.

 

Ilić već nekoliko godina živi od crtanja, čime je intenzivno krenuo da se bavi odmah po završetku srednje škole. Danas mu stižu ponude za saradnju sa svih strana sveta, a između ostalog, ove godine je sarađivao i sa Anom Kokić na spotu za pesmu "Pogrešna ljubav".

- Oslikao sam pet stubova koji formiraju jednu sliku, koja može da se vidi samo iz odgovarajućeg ugla. Stubovi se vide tokom spota, ali tek na kraju se vidi kako slika izgleda - ističe on.

Aleksandar Ilić

*Slika iz spota Ane Kokić, Foto: Aleksandar Ilić Art

 

(24sata.rs, Foto: Aleksandar Ilić Art)

Scroll to top