BalkansPress

Dobro došli!

Igor Tuđman (37), unuk pokojnog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, otkriva za „Alo!” da je postao pravoslavac i da se krstio u pravoslavnoj crkvi, u kojoj je i dobio i novo kršteno ime!

Unuk prvog hrvatskog predsednika kaže da je odavno hteo da pređe u pravoslavnu veru i otkriva da je na krštenju uzeo novo krsno ime - Aleksandar.

 

Ovaj crkveni obred, kako kaže, obavio je u strogoj tajnosti, u jednoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj.

- Sada koristim i kršteno ime, pošto mi gordo zvuči. Uopšte mi ne smeta što mi neki prijatelji prigovaraju da je srpsko jer mi Beograd nije stran niti meni smetaju Srbi. Nisam uopšte hrvatski nacionalista - ističe Igor Tuđman.

Franjo Tuđman

*Franjo Tuđman, Foto: Profimedia

Tuđmanov unuk naglašava da se na taj korak odlučio jer ljude „ne deli po nacionalosti, već po tome kakav je ko čovek”, a onda se i osvrnuo na prošlost svog dede.

- Pa i moj deda Franjo i njegova porodica su živeli u Beogradu, a i njegova dva unuka imaju srpska imena - podseća Tuđmanov unuk.

Mišković mu poklonio garderobu - Dok je bio u pritvoru u Beogradu, Igoru je cimer bio Marko Mišković, sin biznismena Miroslava Miškovića, koji mu je na rastanku poklonio skoro svu svoju garderobu. Kako saznajemo, Mišković i ostali cimeri nisu mogli da spavaju od Igora, koji nije prestajao da priča u ćeliji zatvora u Ustaničkoj ulici. Igor Tuđman je najavljivao i da ima želju da snimi duet sa pevačicom Sandrom Afrikom i Seksi Sandrom, ali su se one oglušile o njegovu želju.

Igor Tuđman navodi da novo ime sada koristi u poslu kojim se bavi i da se ne obazire šta će o tome da misli njegova porodica.

- Sada živim i radim u Kanu, a u novom poslu više ne koristim prezime Tuđman kako neko ne bi pomislio da me porodica gura u karijeri - dodaje Tuđmanov potomak. On kaže da mu je u Kanu u poslednje dve i po godine upala sekira u med i da tamo radi na novim projektima.

 

- U Kanu snimam emisije o noćnom životu, automobilima, muzici i sportu. Takođe, snimam dokumenatrnu seriju o svom životu i razne reklame. U februaru mi izlazi i muzički album - hvali se Tuđman, koji se, sudeći po fotografijama koje je snimio čuveni francuski fotograf, obreo i na crvenom tepihu za vreme filmskog festivala u Kanu.

Igor nam se pohvalio i fotografijom na kojoj je sa Ćićolinom, poznatom italijanskom porno-glumicom.

I bivša mu promenila prezime - Igor Tuđman kaže da se razveo od supruge Nataše Ivkošić i da ima novu ljubav u Kanu, gde živi u poslednje dve i po godine. Zanimljivo je i da je njegova bivša, koja se bavi pevanjem i manekenstvom, uzela umetničko prezime Moskva, pod kojim nastupa po Hrvatskoj i inostranstvu.

- S njom sam se sastao na jednom modnom događaju u Rimu i spojila me je sa nekim važnim ljudima - kaže Igor. On tvrdi da više ne snima filmove za odrasle, kao što je to činio pre nekoliko godina.

Igor Tuđman i Ćićolina

*Igor Tuđman i Ćićolina, Foto: Privatna arhiva

Igor je sin zagrebačkog lekara Miroslava Tuđmana, kome je Franjo Tuđman bio stric.

U ranijim izjavama je isticao da od rata naovamo nije baš u najsjajnijim odnosima sa ostatkom porodice Tuđman.

U žižu javnosti je dospeo nakon što je 7. februara 2013. sa tadašnjom suprugom Natašom opljačkao Beograđanina V. V. , zbog čega je u zatvoru proveo dve godine, a u aprilu 2015. je napustio Srbiju.

 

 

(Alo.rs)

Scroll to top