Milioni Srba provode svako popodne uz lepu voditeljku Maju Japundžu Nikolić (43) gledajući je u emisiji „150 minuta“. Danas je jedna od najlepših voditeljki na domaćoj sceni, a evo kako je izgledala pre 15 godina, na samom početku voditeljske karijere.

 

Rođena Sarajka u Beograd je došla sa 18 godina, a već od malih nogu se, kao balerina, pojavljivala u dečjoj emisiji „Nedeljni zabavnik“. Završila je Prvu gimnaziju u Sarajevu i Višu turističku školu u Beogradu.

Na predstavljanju novih lica BK televizije 2002. godine

*NA PREDSTAVLJANJU NOVIH LICA BK TELEVIZIJE 2002. GODINE ANDREJ ISAKOVIĆ / PRIVATNA ARHIVA

Ova fotografija nastala je 2002. godine na audiciji BK televizije, nakon koje je tada 28-godišnja Maja započela svoju voditeljsku karijeru. Na ovoj televiziji vodila je emisije „Gutenberg“, „Portret“, „Telefakt“, „Naslovi“, „Razotkrivanje“, „Japi“ i „Budilnik“. Pohađala je školu novinarstva i dikcije koju je ova televizija organizovala za svoje zaposlene.

 

Nakon toga je prešla na prvi program RTS-a gde je vodila emisiju „Uzvodno“. Najveću popularnost je stekla u Jutarnjem programu ove televizije. Postala je jedno od omiljenih TV lica i osvojila brojne nagrade, kako od struke, tako i od gledalaca.

 

Osim na Majin profesionalizam, brojne pohvale stižu i na račun izgleda zbog kojeg je svrstavana u najlepše i najšarmantnije voditeljke.

 

Krajem 2012. godine joj je časopis Kosmopoliten dodelio nagradu „Ikona lepote“. 2008. godine je bila voditeljka takmičenja „Evropsko lice“ koje se održalo uoči „Evrosonga“ u Beogradu, a 2013. godine je sama vodila takmičenje „Beosong“.

 

Za vreme poslovnog puta u Atini 1998. godine je upoznala Aleksandra Saleta Nikolića i od tada su nerazdvojni. Venčali su se nakon 4 godine. Smatra ga svojim vitezom pored koga se uvek oseća zaštićeno. Imaju troje dece: Teu, Tiu i Darka.

Šta vi kažete: Da li se za ovih 15 godina mnogo promenila?

(Izvor: ZenaBlic.rs)

Scroll to top