BalkansPress

Dobro došli!

Ostvarila je više nego uspešnu karijeru, kako u regionu tako i u Americi, ali put do zvezda nije bio nimalo lak.

Mira Furlan je bila jedna od najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije. Ostvarila je mnoge zapažene uloge, a važila je i za jedan od seks simbola ove generacije.

PROČITAJTE: MA KAKVA STANIJA, SORAJA I... SILIKONI: Pogledajte Miru Furlan na naslovnici iz 1981. (FOTO)

 

Rođena je u Zagrebu, a sada već davne 1991. godine, Mira se iz odselila u Ameriku gde je otpočela potpuno novi život. Međutim, njenom putu do uspeha prethodio je niz nesrećnih događaja. Majka joj je preminula od raka kada je glumica imala samo 16 godina, što je za nju bio pretežak udarac, zbog specifičnog odnosa koji su imale. Često su se svađale, a Mira joj je zatim pisala pokajnička pisma u kojima se izvinjavala.

Mira Furlan

*MIRA FURLAN • PULSONLINE ARHIVA / RAS SRBIJA

PROČITAJTE: MESECIMA SE BORILA ZA ŽIVOT: Otkriven uzrok smrti Mire Furlan!

1986. godine Mira je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

 

Često je posećivala psihijatra, zbog čega je takođe bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom kazalištu oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.

Mirin suprug Goran Gajić

*MIRIN SUPRUG GORAN GAJIĆ • RAS / RAS SRBIJA

Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD. Milena Dravić dala im je svoje američke kontakte kako bi im pomogla da se snađu, a kako bi preživela Mira je najpre radila kao konobarica, zatim prodavačica i prevodilac.

Venčali su se 1993, a 1998. godine dobili su sina kome su dali ime Marko Lav. Glumica ne razmišlja o povratku u domovinu jer se oseća proteranom sa ovih prostora. Iako je u Americi doživela veliku slavu, svojevremeno je izjavila da je tamo veoma teško baviti se ovom profesijom jer glumce ponižavaju i tretiraju kao stoku i da zato ljudima kojima želi dobro nikada ne bi savetovala da postanu glumci.

Scroll to top