Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je predstavljao Srbiju na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu, po okončanju zvaničnog dela sednic imao je oštar duel sa predstavnicom Prištine Vlorom Čitaku. Revoltiran njenom izjavom da je u slučaju Srbije i Kosova reč o dekolonijalizaciji, on joj je glasno da je to najveća glupost na svetu.

PROČITAJTE: Vljora Čitaku tokom govora Dačića u SB UN se smejala, a onda joj je jednom rečenicom srpski šef diplomatije očitao lekciju (VIDEO)

Tokom jučerašnjeg dana stizale su brojne reakcije na Dačićevo ponašanje, od pohvala zbog borbe za Srbiju do osuda za ponašanje koje odudara od diplomatskih standarda.

 

Naravno, povodom ove situacije oglasio se i predsednik PSG Sergej Trifunović, koji je nastup Ivice Dačića prokomentarisao rečima:

–Mene interesuje šta članovi SPS, najstarije postojeće partije, misle o primitivizmu svog doživotnog šefa? Da li trpite sve ovo zbog tih procentića i preživljavanja? Da li vam se, premijerko, ovo uklapa u “evropsku viziju” i kako ostajete nemi na ovakve ispade članova svoje vlade?

Šta vi mislite o ovom Trifunovićevom stavu?

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top