Reper Relja Popović nikada javno nije govorio o svojoj porodici. Put do zvezda gradio je sam, polako, a malo je bilo onih koji su tada znali da je on sin jedne od najvećih ikona srpske kulture.

PROČITAJTE: On je sin predsednika Argentine, A SVOJIM ZANIMANJEM ŠOKIRA LJUDE: Čime se bavi Estanisalo? (FOTO)

Još kao dečak od dve godine ostao je bez oca i živeo je sa majkom. Sve do njene smrti nije se znalo da je ona čuvena balerina, Zoja Begoli.

 

Zoja je bila baletska ikona Narodnog pozorišta. Bila je prva solistkinja baleta i dugogodišnji repetitor Narodnog pozorišta u Beogradu, pedagog u jednoj baletskoj školi i profesor na Akademiji umetnosti. U nacionalnom teatru zavladala je velika tuga kad se pronela vest o njenoj smrti. Posle duge i teške bolesti, Zoja je preminula početkom januara 2017. godine.

Relja je danas na svom Instagram profilu podelio njenu fotografiju na kojoj je označio svoga brata uz opis:

- Naša mama Zoja.

 

U istoriji kulture upamćena je i zbog ljubavne priče s čuvenim jugoslovenskim glumcem Farukom Begolijem. Zoja i Faruk bili su u braku 18 godina, a balerina je zadržala njegovo prezime i kad su se rastali.

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA, PRINT SCREEN

"Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro i ona i ja, sve ređe i ređe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života", rekao je Faruk u jednom intervjuu neposredno pred smrt. Preminuo je u Prištini 23. avgusta 2007. godine.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs, Pulsonline)

Scroll to top