BalkansPress

Dobro došli!

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu vodi krivični postupak protiv voditeljke Tatjane Vojtehovski i drugih osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo povreda tajnosti podataka povodom emisije "Život priča" emitovanoj na TV Prva 20. oktobra 2016. godine.

Zbog neodazivanja na sedam poziva za saslušanje, tužilaštvo je dalo nalog policiji da raspiše potragu za Vojtehovskom, saopšteno je danas iz Trećeg osnovnog tužilaštva.

Vojtehovski je kako navode u tužilaštvu upoznata sa krivičnim postupkom koji se vodi, jer je po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja u Policijskoj stanici Zemun, dala izjavu u formi službene beleške o obaveštenju primljenom od građana dana 24. novembra 2016. godine.

Tom prilikom je, kako dodaje tužilaštvo, Vojtehovski je navela da joj je potrebno dodatno vreme da ponovo pogleda emisiju i da se iz redakcije izjasni u pisanoj formi.

 

Uz službenu belešku policije dostavljena je pisana izjava o događaju potpisana od strane osumnjičene, dodaje se u saopštenju.

Nakon toga, radi saslušanja u tužilaštvu za voditeljku je poslat poziv na adresu Prva Tv za 19. novembar 2019. godine, a ta televizija je dopisom obavestila tužilaštvo da joj je poziv lično uručen, što, kako napominje tužilaštvo proizlazi iz vraćene dostavnice koju je ona potpisala.

Novi poziv joj je ponovo upučen preko Prva Tv za 20. januar 2020. godine, a potomo i preko Policijske stanice Zemun, iz čijeg izveštaja od 04. marta 2020. godine proizlazi da Vojtehovski nije zaposlena na Prva televiziji.

Tužilastvo je preko policije pribavilo adresu prebivališta voditeljke, pa joj je novi poziv za saslušanje uputilo za 10. jul, na koje takođe nije došla.

Tatjana Vojtehovski

*Foto: YouTube/printscreen

Nakon toga poziv joj je upućen putem Policijske stanice Vračar za 3. avgust, kada je preko upravnice zgrade obavestila policiju da se nalazi na godišnjem odmoru.

Zbog neodazivanja na pozive, 3. avgusta izdata naredba za dovođenje voditeljke na saslšusanje 17. avgusta, uz pomoć policije.

Iz izveštaja Policijske stanice Vračar proizlazi da je zbog nemogućnosti dolaska osumnjičene, njen branilac, koji je došao na zakazani termin, opravdao izostanak, pa je saslušanje odloženo za 2. septembar 2020. godine.

- Kako ni juče osumnjičena nije pristupila dat je nalog policiji da se raspiše potraga za tim licem, s obzirom da izbegava da se odazove na pozive tužilaštva, što dovodi do odugovlačenja postupka i nastupanja zastarelosti za dalje vođenje krivičnog postupka - navelo je tužilaštvo.

Scroll to top