BalkansPress

Dobro došli!

Poznati bubnjar Dragoljub Đuričić je preminuo u Beogradu od posledica korona virusa.

Tokom svoje bogate karijere davao je zanimljive intervjue.

Đuričić je bubnjar čiji je ritam pratio mnoge slavne muzičare sa ovih prostora, a često je govorio o svom detinjstvu u zabačenom crnogorskom selu, ljubavi prema muzici i prvim koracima u karijeri.

- Rođen sam na Cetinju, moja majka je radila nekoliko godina u Cucama, pa sam posle rođenja bio tamo, vrlo se malo toga sećam. To su neka sasvim druga vremena, tada se u teškim uslovima stvarala zemlja zvana Jugoslavija. Sećam se da mi je majka kao poslasticu kupovala karamele na komad i to jednu za sedam dana, a nekada i za mesec - govorio je Đuričić prisećajući se svog detinjstva u crnogorskom selu. 

PROČITAJTE: PREMINULA NATAŠA ĐORĐEVIĆ MISIĆ (44): Kolege i prijatelji se opraštaju od glavne urednice portala Yumama

 

Govorio je i o tome kako se odlučio baš za ovaj instrument:

- Kao dete sam bio okrenut sportu, to su vremena kada je retko ko imao radio, a kamoli… Počeo sam da se interesujem za muziku tek sa 15 godina, što je za današnje vreme već prekasno.

U muzičku školu u Dubrovniku nije primljen, jer su, kako je govorio, smatrali da je antitalenat. 

- Ko zna, možda su oni bili u pravu, možda i jesam antitalenat. Ali, moja ljubav prema muzici radila je za mene i zato sam danas to što jesam. Nisam ni sanjao da će se dogoditi bilo šta, ali nisam odustajao.

- Sada ne znam da li sam tada smirivao sopstvenu postpubertetsku nervozu, ali sam uvijek bio prvi u svemu, pa sam tako za ručkom uvek prvi pojeo supu i kašikom udarao po stolu, tanjiru, sve dok ne dođe glavno jelo…

- Prve bubnjeve sam video sa 16 godina, a sa 17 sam ih sam kupio. Sećam se da sam radio razne poslove, štedeo i na kraju kupio polovne Hollywood bubnjeve.

- Mislim da je ono što sviram posledica mog života.

Scroll to top