Iako vlada mišljenje da nema ništa lakše nego uzeti mikrofon u ruke i zapevati, ili "prodaj kravu, kupi ploču", kako se nekada sa podsmehom govorilo za probijanje na estradnom nebu, malo je poznato da veliki broj pevača ima završene fakultete. Neki i više od jednog. Eto, na primer, umetnik imena di džej Krmak ima čak tri fakulteta.

 

*Foto: FLASHBACK TVTopMusic / youtube

PROČITAJTE: Obrazovanje na srpskoj estradi: Vesna Zmijanac ima samo osnovnu školu, Milan Kalinić je pilot, a Željko Joksimović...

Di džej Krmak

Goran Žižak poznatiji je pod scenskim imenom di džej Krmak. Jedna vrlo upadljiva pojava, specifičnih frizura, i još specifičnije lirike, di džej Krmak je vrlo popularan u dijaspori.

Gospodin Žižak je završio Pravni, Filozofski i Bogoslovski fakultet.

*Foto: D. Milenković / RAS Srbija

 

Neda Ukraden

Neda Ukraden može da se pohvali sa dve diplome. Ona je diplomirala na sarajevskom Pravnom i Filološkom fakultetu.">Neda Ukraden može da se pohvali sa dve diplome. Ona je diplomirala na sarajevskom Pravnom i Filološkom fakultetu.

*Foto: R. Getel / RAS Srbija

PROČITAJTE: Igrala glavnu ulogu u seriji "Folk", bila ŽRTVA NASILJA i učestvovala u TLZP-u, a sada se fotka POPUT STARLETA

Zdravko Čolić

Čola je diplomirao u Sarajevu, na Ekonomskom fakultetu.

*Foto: RAS Srbija

 

Adil

Pevač Adil, koji je u žižu javnosti dospeo više zbog nasilja nad suprugom Anom, koja je ćerka Džeja Ramadanovskog, nego zbog pesama, po struci je kriminolog. Diplomirao je na Kriminalističko-policijskoj akademiji.

*Foto: Milorad Milanković / RAS Srbija

PROČITAJTE: STARLETE UHVAĆENE NA GOMILI SA ŠESTORICOM U LUKSUZNOM HOTELU U BEČIĆIMA! Božana i Aleksandra uhapšene u Crnoj Gori, evo s kim su ih zatekli!

Marko Bulat

Marko Bulat je diplomirao likovnu umetnost na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za umetnost i koncervaciju.

*Foto: M. Milanković / RAS Srbija

Zorica Brunclik

Zorica je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a pokušala je da upiše i Pravni fakultet. 

Scroll to top