BalkansPress

Dobro došli!

Voditelj Amazonove emisije o automobilima "Grend Tur" i bivši voditelj svetski poznate emisije o automobilima Bi-Bi-Si-ja (BBC) "Top Gir", Ričard Hamond, slupao se u Švajcarskoj u toku snimanja, ali je na sreću prošao bez težih povreda.

Producenti kažu da je Hamond helikopterom prebačen u bolnicu sa slomljenim kolenom, nakon što se slupao vozeći "Rimac Concept One" automobil, električno vozilo napravljeno u Hrvatskoj, koje je izgorelo prilikom nezgode, piše AP.

 

"Ričard je bi svestan i razgovarao je i sam je izašao iz automobila pre nego što se zapalio. Odvezen je helikopterom u bolnicu u Sent Galenu, gde je otkriveno da ima naprsnuće kolena", rekao je jedan od producenata.

Hamondov prijatelj i kolega Džeremi Klarkson rekao je da je to bila najveća i najstrašnija nesreća koju je ikada video, ali da sve ukazuje na to da je voditelj dobro.

Hamond je jedan od tri voditelja emisije "Grend Tur", pored Džeremija Klarksona i Džejmsa Meja.

Njih trojica su nakon Klarksonovog ispada na snimanju emisije "Top Gir", kada je udario producenta i nije dobio produženje ugovora sa BBC-om, potpisali ugovor sa Amazonom za trenutnu emisiju.

 

Hamondu ovo nije prvi udes. Slupao se 2006. godine vozeći "Vempajr" dragster pri brzinama od preko 400 kilometara na caš, od čega se uspešno oporavio.

Scroll to top