Kralj popa, Majkl Džekson, proveo je 30 godina pokušavajući da dostigne svoj ideal lepote. Imao je oko 100 operacija, uključujući i izbeljivanje kože, tvrde autori novog TV šoua koji donosi priču o tome kako bi Majkl izgledao da nikada nije poželeo da promeni svoj izgled.

Počelo je naivno. Majkl je samo želeo da ima drugačiji nos, pošto mu se njegov nije dopadao. Tako je Kralj popa upao u začarani krug, da bi pred kraj svog života pokušao na sve načine da sanira posledice loših operacija, što je rezultiralo maltene gubitkom nosa.

Njegovi prijatelji su govorili da je bio opčinjen Dajanom Ros i Elizabet Tejlor, dok su drugi tvrdili da je pevač samo želeo da izbriše svaku fizičku sličnost sa svojim ocem.

 

Majkl je prvi put otišao pod nož 1979. godine. Pošto je bio toliko sujetan, nije želeo da prizna da mu se nos nije svideo jer je bio prevelik, već je tvrdio da ga je polomio tokom jedne plesne probe. Usledila je sledeća operacija, ali je hirurg koji ju je radio rekao da će i treća intervencija biti neophodna jer su se sada pojavili problemi sa disanjem.

PROČITAJTE: ČULI STE ZA HIPNOPOROĐAJ: Ovo je metoda zbog koje je Kejt na nogama odmah nakon porađanja!

Majkl je 1983. godine počeo da se pojavljuje u javnosti jako našminkam da bi mu koža bila bleđa. Nedugo posle toga počinje sa izbeljivanjem kože, tu je još jedna operacija nosa, podizanje kapaka i isticanje jagodica.

Kada je napunio 33 godine, početkom devedesetih, imao je istaknutiju bradu, zabrinjavajuće uzak nos i bledu kožu.

*Ovako bi Majkl Džekson danas izgledao

Kasnije je tvrdio da je boja kože posledica oboljenja vitiligo. On je čak u jednom trenutku nosio i veštački nos da se ne bi videlo koliko je njegov pravi upropašćen operacijama.

Njegova sestra, La Toja Džekson otkrila je u dokumentarcu da ju je brat zamolio da bude zamorac, odnosno, da prvo njoj rekonstruišu nos onako kako bi trebalo Majklu.

 

- Plašio se kako će ta poslednja operacija nosa da ispadne i kako će sve to da izgleda. zamolio me je da prvo ja operišem svoj nos, da bih mogla da mu prenesm utiske. Ta operacija za njega je bila neophodna, pošto od njegovog nosa skoro ništa nije ostalo - kazala je ona.

Danas, zahvaljujući savremenoj tehnologiji, u mogućnosti smo da vidimo kako bi Kralj popa izgledao da nikada nije otišao na tu prvu korekciju nosa 1979. godine.

Kompjuterska animacija kaže da bi čuveni Majkl Džekson izgledao kao prosečna osoba, ali srećna i živa.

Majkl je pronađen mrtav u svom domu 2009. godine. Smrt je usledila kao posledica loše kombinacije lekova za smirenje. 

Scroll to top