BalkansPress

Dobro došli!

Albanci snimaju film o bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću. U filmu igra francuski glumac Žerar Depardje, a sa njim su se ovih dana u Albaniji susreli albanski premijer Edi Rama i budući predsednik vlade tzv. Kosova Aljbin Kurti, prenose mediji.

- Usred dugog razgovora sa Aljbinom, gde smo razgovarali o mnogim temama saradnje i koordinacije između dveju vlada, imali smo posebnu pauzu sa kosovskim autorima i velikim glumcem Žerarom Depardjeom, koji u Albaniji snima film "Milošević i ja" - napisao je Rama.

Film prištinskog reditelja Arbena Kastratija "Milošević i ja", je koprodukcija tzv. Kosova i Francuske.

 

Taj film će se odnositi na događaje iz 2003. godine, koji se poklapaju sa posleratnim periodom na Kosovu. Više detalja nije poznato.

Depardjeova odluka da pristane da glumi u filmu koji će u lošem svetlu da prikaže državu za koju je govorio da ga impresionira, iznenadila je mnoge ljude u Srbiji.

*Foto: Fejsbuk

Podsetimo, Depardje je poslednji put boravio u Srbiji u septembru 2014. godine, upoznao se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a osim Vlade stigao je da obiđe i Skadarliju, Kinoteku i Beogradsku filharmoniju.

U Jugoslovenskoj kinoteci uručena mu je nagrada “Pečat”.

Pažnju javnosti je skrenuo početkom 2013. godine kada je od Vladimira Putina zatražio, a ubrzo i dobio rusko državljanstvo.

Scroll to top