BalkansPress

Dobro došli!

Gregor Rama, sin albanskog premijera Edija Rame, izgubio je verenicu, Kristi Reci, u zemljotresu koji je pre par dana pogodio Drač.

Ona je sa čitavom porodicom stradala kada se urušila šestospratnica u kojoj su živeli. Premijer Albanije je na tu vest o tragičnom gubitku jedva zadržao suze pred novinarima.

PROČITAJTE: Detalji jezive saobraćajne nesreće kod Niša: "Šta uradi ovo čoveče, sve nas pobi!" - rekao je neko vozaču kamiona ko­ji je izašao da vidi kakvu je tragedi­ju napravio

Njih dvoje su čuvali privatnost, nije se pisalo o njihovoj vezi, samo se znalo da su zajedno oko tri godine.

Međutim, ovo nije prva tragedija koja je zadesila Gregora Ramu.

Tokom kampanje pred parlamentarne izbore 2013. godine u Albaniji, Edi Rama je objavio 15-minutni dokumentarni film "Rama za budućnost" u kome je otvoreno govorio o događajima koji su mu obeležili život. Kako je i tada istakao jedan trenutak u životu mu je bio najteži - onaj kada je saznao za bolest svog sina.

Gregoru je dijagnostikovan rak.

"Morao sam da zađem duboko u sebe da pronađem snagu da se smejem, komuniciram i radim svoj posao. Noći su bile pune suza. Suočavali smo se sa velikom nepoznanicom koja je bila u svima nama", ispričao je Rama.

U filmu je govorio i sam Gregor.

Pomenuo je kako mu je otac pomogao da prebrodi težak period i pobedi tumor testisa.

"Dobio sam dijagnozu kada sam bio kod ujaka u Americi. Nakon eksperimentalne hemoterapije sam se izlečio", otkrio je.

 

Rama je redovno posećivao svog sina dok je bio na lečenju u Americi, naročito 2009. godine kada mu se stanje pogoršalo.

Gregor je uspeo da se izbori, ali mu je život zadao još jedan udarac kada mu je poginula verenica Kristi.

Vest o smrti njegove devojke prošla je nezapaženo sve dok se sam Gregor nije oglasio na Instagramu.

*Kristi Reci, verenica Gregora Rame

PROČITAJTE: GOSPOĐO, VI STE VEŠTICA KOJU TREBA ZGAZITI! Svi su PROTIV VAS! Vedrana Rudan poručila ovo Severini u otvorenom pismu

Gregor Rama je diplomirao na Likovnoj akademiji u Tirani, prateći stope svog oca slikara, kao i dede, poznatog albanskog vajara. Rođen je krajem osamdesetih u prvom braku Edija Rame sa glumicom Matildom Makoci.

 

U intervjuima, kojih nema puno, Gregor je uvek isticao da je njegova majka "osoba koju najviše voli". Sa ocem ga više povezuje umetnost nego politika u koju se nikada nije mešao.

"Želim da ljudi procene ko sam na osnovu onoga što naslikam, a ne na osnovu mog prezimena", izjavio je prošle godine na otvaranju svoje izložbe.

Scroll to top