BalkansPress

Dobro došli!

Holivudski glumac Džonatan Džekson, dobitnik pet Emi nagrada, u intervjuu datom tokom svoje nedavne posete Manastiru Vatopedu na Svetoj Gori, govori o tome kako je postao pravoslavac.

"Moram da odam slavu i čast Ocu i Sinu i Svetom Duhu za blagodat i milost koja mi je preko potrebna.
... hvala svim monasima sa Svete Gore koji se neprestano mole za ceo svet", rekao je dobitnik pet Emi nagrada, glumac Džonatan Džekson.

 

 

Džonatan Džekson pričao je da je 2007. godine snimao film u Rumuniji i da je imao nedelju dana slobodno kada su sa ekipom filma otišli u Rim.

"Moja žena je Italijanka, tako da smo želeli da posetimo Rim. Odgajan sam kao protestant i nisam ništa znao o Pravoslavnoj crkvi, ali sam mnogo voleo Boga i tražio sam ga od svoje dvanaeste godine čitajući Sveto Pismo i održavajući neku vrstu molitvenog pravila.

Dok smo bili u Rimu bili smo obuzeti osećanjem pristustva mučenika i svetih, što hodamo ulicama kojima su hodali Sveti Petar i Pavle.

Džonatan sa svojom suprugom Italijankom, foto Profimedia

 *Džonatan sa svojom suprugom Italijankom, foto Profimedia

Kad smo ušli u Koloseum, unutra je bio veliki krst i moja žena je pitala šta će krst tu. Približili smo se i videli da je to spomenik mučenicima, i nešto nas je preplavilo, mogli smo to da osetimo u vazduhu.

Tada sam shvatio da moram da se upoznam sa istorijom hrišćanstva. Iako sam čitao Sveto Pismo mnogo godina, nisam  znao ništa o istoriji hrišćanstva, nisam znao ništa o onome što se desilo posle Dela apostolskih", pričao je glumac uzbuđeno.

 

"Moj um u srce su počeli da se otvaraju, želeo sam da saznam više", rekao je.

Džonatan je rekao da je proveo 3,5 godine čitajući istoriju hrišćanstva još ne upoznavajući se sa Pravoslavnom crkvom jer je u Americi dostupna samo katolička i protestantska literatura.

Glumac je ispričao kako je posetio jednu pravoslavnu crkvu i tu osetio veliku povezanost sa Bogom.

Pogledajte njegov intervju:

(Izvor: PrijateljiBoziji)

 

Scroll to top