PORODILjA Milica Pendić (25) iz Vrnčana kod Gornjeg Milanovca, o čijoj su sumnji da joj je beba tipovana za krađu pisale "Večernje novosti", sada tvrdi da je presretnuta i napadnuta u četvrtak ujutru, u krugu Kliničkog centra Srbije, i da joj je napadač navodno pretio smrću. Na lice mesta odmah su stigli Hitna pomoć i policija, koja je obavila uviđaj.

PROČITAJTE: “DOBIĆEŠ METAK!” Napadnuta porodilja koja sumnja da su joj zdravstveni i socijalni radnici tipovali bebu za krađu

 

Prvi rezultati istrage, međutim, pokazuju da bi njena prijava mogla biti lažna. Nezvanično saznajemo da kamere sa obližnje zgrade nisu zabeležile događaj koji je Milica opisala policajcima. Takođe, ova žena odranije je poznata policiji upravo po lažnom prijavljivanju događaja. Prošle godine protiv nje je podneta i krivična prijava za lažno prijavljivanje.

Nove okolnosti bacaju senku na slučaj zbog koga je dospela u medije - kada je tvrdila da su socijalni i zdravstveni radnici u sprezi pokušali da joj ukradu dete. Prema njenim tvrdnjama, beba joj je tipovana za krađu još dok je bila u drugom stanju. Tvrdila je da su pojedini socijalni radnici u Gornjem Milanovcu prema njoj nezakonito postupali zahtevajući da im dostavlja izveštaje posle svakog ginekološkog pregleda. Optuživala je i lekare Kliničkog centra u Kragujevcu da su joj pet dana zabranjivali da vidi dete. Mališan je zbog zdravstvenih problema prebačen u Dečju kliniku u Tiršovoj, gde i Milica boravi sa njim. Pomoć je zatražila od Radiše Pavlovića, predsednika Komisije za istraživanje slučajeva nestalih beba.

 

Najavila je čak i krivične prijave protiv navodnih aktera pokušaja krađe. Međutim, krivičnu prijavu mogla bi da dobije upravo ona, ako policija utvrdi da su činjenice kojima je uzbunila javost o navodnom pokušaju krađe bebe i napada - lažne!

PROČITAJTE: STRAVIČNA NESREĆA NA IBARSKOJ Četvoro mladih poginulo, četvoro životno ugroženo

 Majka videla bebu posle pet dana

Milica je, inače, policajcima tvdila da joj je neko pretio zbog istupanja u medijima, a njenu priču potvrdio je i Pavlović. Primljena je čak i u Urgentni centar, gde su joj konstatovane lakše povrede.

Scroll to top