Najviše gradsko priznanje dr Kostiću je pripalo za izuzetne rezultate u karijeri tokom koje je ugradio preko 3.500 pejsmejkera i sproveo preko 2.000 dijagnostičkihi invazivnih procedura, a nakon uručenja nagrade talentovani stručnjak pokazao je da ima veliko srce.

- Odlučio sam da kompletan novčani deo nagrade poklonim devojčici za lečenje i rehabilitaciju. Imam dve ćerke, od kojih starija ima 13 godina. Želeo sam da joj pomognem da sve to što pre zaboravi. Nadam se da ćemo se i mi kao društvo što pre dozvati pameti da se ovakve stvari više ne dešavaju, a njoj želim da se što pre oporavi - kaže doc. dr Kostić.

Ovaj uspešni kardiolog, koji je autor i koautor preko 100 naučnih radova, od kojih je više od 20 objavljeno u priznatim stručnim časopisima kaže da mi je nagrada "11. januar" priznanje i za kliniku i za sve njegove kolege.

PROČITAJTE: ŽENA KOJA JE NOKAUTIRALA KOMUNALNU MILICAJKU PUŠTENA IZ PRITVORA! Evo šta je poručila Srbiji kad je izašla iz zatvora

- Puno mi znači ova nagrada, u karijeri lekara dođu priznanja, ali kada dođe iz svog grada to priznanje se svrstava u nešto najvrednije što čovek dobije.Kardiologija je takva vrsta posla da pojedinac ništa ne bi sam mogao da uradi - istakao je doc. dr Krstić.

Od preseljenja u novi Klinički centar u Nišu, klinika za kardiologiju je jedna od najvećih, sa najvećim brojem pacijenata:

- Preko 33.000 pacijenata je pregledano samo prošle godine. Ova nagrada je za sve kolege na klinici, na neki način naša zajednička pobeda - kaže dr Kostić.

(BalkansPress / Izvor: Srbijadanas.com)

Scroll to top