Tokom narednih nekoliko dana u celoj Srbiji nas očekuju slični vremenski uslovi kakve smo imali do sada - gradovi se neće videti od magle, a pravu zimu još ne možemo da očekujemo.

- Do kraja dana biće oblačno i tmurno, moguće je provejavanje veoma slabog snega, ali neće doći do zadržavanja i formiranja snežnog pokrivača. Ostaće hladno i temperature će biti tek koji stepen iznad nule - kaže za "Blic" meteorolog Đorđe Đurić.

PROČITAJTE: PRAVA SRPSKA PROSIDBA: Prvi doplivao do Časnog krsta i potom zaprosio devojku na 0 stepeni!

I sutra nas očekuje oblačno i tmurno vreme, ali bez padavina. Magla će biti prisutna tokom većeg dela dana, a temperature će se kretati od nula do četiri stepena. Šanse za nešto toplije vreme postoje u Timočkoj i Negotinskoj krajini, gde će biti povremenih sunčanih intervala.

 

U utorak i sredu biće maglovito i hladno, naročito u Vojvodini, Mačvi, Pomoravlju, Podrinju i Beogradu.

- Ovakvo vreme posledica je snažnog anticiklona koji donosi stabilno i suvo vreme bez vetra, što je osnov za pojavu magle, kao i ponovno zagađenje vazduha u mestima u kojima su saobraćaj i industrija - dodaje Đurić.

U Timočkoj i Negotinskoj krajini ostaće toplije, a duvaće i jak severozapadni vetar, što utiče na to da u ovim delovima nema magle i da dolazi do temperaturne inverzije.

Tako će generalno u brdsko-planinskim predelima biti toplije nego u nizijama, kao prethodnih dana kada je temperatura u većem delu zemlje bila ispod nule, dok je na Kopaoniku iznosila osam stepeni.

Od četvrtka sunčano

Izgleda za pravu zimu u Srbiji još nema i ozbiljniji sneg nije ni na vidiku. Štaviše, dani će ponovo postati topliji.

- Od četvrtka će u većem delu Srbije tokom dana biti sunčano i toplo, dok će do pojave magle doći samo ponegde. Prave zime neće biti i ona se ne očekuje još neko vreme - zakljčuje Đurić.

(BalkansPress / Izvor: Espreso)

Scroll to top