BalkansPress

Dobro došli!

U Kliničkom centru Vojvodine danas je preminuo 59-godišnji muškarac iz Kikinde i on je prva žrtva korona virusa u Srbiji. To je u obraćanju naciji večeras saopštila premijerka Ana Brnabić i rekla da se preminuli zarazio od čoveka koji je takođe iz Kikinde, a on je vurisom zaražen jer mu je sin bio u Italiji.

PROČITAJTE: ZABRANJENO OKUPLJANJE VIŠE OD 5 LJUDI: Od sutra zabrana rada kafića i tržnih centara!

Čovek koji je izgubio bitku sa Covidom 19 na lečenju u KCV je bio od prošlog petka i od tada se neprestano nalazio na mehaničkoj ventilaciji, odnosno na respiratoru.

- Preminuli je imao i druga ozbiljne zdravstvene tegobe - rekla je premijerka Brnabić i istakla da je ovo velika opomena za sve građane Srbije koji nužno moraju da poštuju sve preporučene mere zaštite, jer je izolacija jedini način da se izborimo i pobedimo virus.

 

Preminuli građanin Kikinde bio je drugi pacijent iz ovog grada koji je zaražen virusom Covid 19.

Kako smo već pisali on se zarazio od komšije iz ulice, 61-ogodišnjaka koji je u Novi Sad prebečen iz kikindske bolnice nekoliko dana ranije i koji je još uvek u teškom zdravstvenom stanju, jer je dijabetičar i ima problem sa bubrezima. Njih dvojica su komšije iz ulice i imali su brojne neposredne kontakte.

Kikinđanina koji je umro kod korona virusa poznavali su mnogi sugrađani, jer je svojevremeno radio u policiji. Njegovi poznanici znali je da je imao i druge ozbiljne zdravstvene problem, pa su se plašili za ishod njegovg lečenja, otkako je potvrđeno da se, tačno pre nedelju dana, zarazio.

PROČITAJTE: Vojska odvozi leševe kamionima, ne stižu da ih sahrane: Meštani Bergama sa prozora gledali sudbinu svojih sugrađana (VIDEO)

DEVOJKA NA LEČENjU DOBRO

U Kliničkom centru Vojvodine na lečenju se nalazi još troje građana Kikinde koji su zaraženi Covidom 19. Dvojica muškaraca, koji su takođe imali bliske neposredne klontakte i u teškom su stanju, jer su neprestano na respiratoru. Od juče je na lečenju je i vrlo mlada devojka, a njeno opšte stanje je dosta dobro.

- Ona se oseća dobro. Dijabetičar je , ali joj je šećer stabilan i nije visok. Nema ni temperaturu, vesela je i optimista. Nadamo se svi da će prebroditi – rekao je njen poznanik.

Scroll to top