BalkansPress

Dobro došli!

Kao bomba je među Čačanima odjeknula vest da su se tokom noći u okolna sela, Gornja Gorevnica i Srezojevci doselili migranti.

Dok jedni ne veruju da je u pitanju tačna informacija, drugi su se već uplašili zbog nezvanih gostiju. Međutim, u ovim brdovitim selima stanje je ipak redovno. Vredni domaćini izašli su u svoje bašte da do policijskog časa završe sve poslove i na pomen migranata samo – odmahuju rukom.

PROČITAJTE: A ŠTA VI MISLITE? Stručnjaci objašnjavaju: Evo šta je 5G mreža, gde su postavljene stanice u Srbiji i šta rade njene frekvencije

Pronela se vest da su došli u Dom u Srezojevcima, ali to nije istina. Ovo su mala sela, svi se znaju, a dobro poznajemo i napuštene kuće, nema nigde nikoga. Brzo se ovde pročuju vesti, ništa neobično nismo primetili, da ih neko odvozi i dovozi, niti neke nepoznate ljude - kaže Vladan Blagojević iz sela Gornja Gorevnica.

 

Na nekoliko kilometara od Vladanove kuće upravo se i nalazi Dom u Srezojevcima. Odavno je zaključan i napušten, tako da i ukoliko je neko negde i doselio migrante, oni sigurno nisu u ovom delu Šumadije.

- Ne verujem da bi to neko bez našeg znanja ni uradio , i mi se valjda nešto pitamo. Ne plašimo ih se, ali svakako ne želimo toliko nepoznatih, stranih lica blizu naših kuća. Ne znam ni gde bi mogli ovde da ih dosele, odavde ko je mogao svako je otišao - rekao je meštanin, Boban Jelisijević.

*FOTO: RINA

PROČITAJTE: SIGURNO ĆE NAS SE TOLIKO ZARAZITI U SRBIJI Evo koliko ljudi treba da dobije koronu da bismo stekli KOLEKTIVNI IMUNITET

Inače, priča o dolasku migranata u Čačak aktuelna je još od decembra prošle godine, a čak je bila pokrenuta i peticija protiv njihovog naseljavanja. Gradonačelnik, Milun Todorović, tada je izjavio da nikakva izgradnja centra za migrante nije u planu, kako su tada pojedini spekulisali.

- Grad Čačak neće imati bilo kakav prihvat za migrante. Kao solidarni i humani ljudi, pre svega hrišćani, pomoći ćemo tim ljudima u nevolji, bilo da je u pitanju sanitetski materijal ili hrana, ali nikakav centar za njih, ni u selima, ni u gradu neće biti izgrađen - zaključio je Todorović.

Scroll to top