BalkansPress

Dobro došli!

Posle višemesečnog predistražnog postupka, u petak su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili Dariu Janjić Nišavić, pomoćnicu ministra poljoprivrede, zbog sumnje da je primala mito. Pored nje, priveden je i D. Č., kome se na teret stavlja davanje mita.

Kako se sumnja, Janjić Nišavićeva se sa D. Č. dogovorila da joj mesečno daje po 1.000 evra, kako bi mu obezbedila dobijanje ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede. Kako saznajemo, reč je o ugovoru o pružanju ekspertskih usluga u iznosu od 2.000 evra mesečno, od kojih bi polovinu uzimala osumnjičena. Prema onome što tvrdi Tužilaštvo, pomoćnici ministra je obećano da će novac dobijati u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora.

 

Prema nezvaničnim informacijama, hapšenje je usledilo nakon što je D. Č. isplatio Janjić Nišavićevoj drugu dogovorenu ratu. Policija je izvršila i pretrese, a osumnjičenima je određeno zadržavanje, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti dovedeni u Tužilaštvo na saslušanje.

OSUDA MINISTRA - Poznajem je površno, kroz posao, vidim je jednom u mesec dana - kazao je Nedimović. - Ona radi tu u Ministarstvu i do sada je radila korektno. Na pitanje da li je iznenađen što je uhapšena jedna od njegovih saradnica, Nedimović je kazao: - Više me ništa ne iznenađuje. Svaki vid korupcije osuđujem.

Inače, Daria Janjić Nišavić u Ministarstvu radi dugo, ali je na poslovima međunarodne saradnje poslednjih nekoliko godina. Vest da je uhapšena, mnoge je u ovoj insutituciji iznenadila. 

- Ako je neko uradio bilo šta protivno zakonu, treba za to i da odgovara, ma o kome da je reč - rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. - Imamo nultu toleranciju za svaki pokušaj korupcije, što se pokazuje i sad, kao i kad smo jurili slične slučajeve pre tri godine u agrarnim plaćanjima. Dajemo podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova, tužilaštvu i drugim organima u borbi protiv ovakvih pojava.

Scroll to top