BalkansPress

Dobro došli!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će gradske vlasti od sledeće nedelje omogućiti stimulacije za vakcinisane osobe.

Vesić je sinoć, gostujući na RTS-u, rekao da bi Srbija trebalo da se ugleda na Izrael koji je ostvario fascinantne rezultate, kao i Veliku Britaniju i SAD.

"Mislim da je došao trenutak kada treba da pogledamo šta je urađeno u Izraelu. Izrael je uspeo jer je kao i mi imao potreban broj vakcina, imao fleksibilnost zdravstvenog sistema, centralizaciju vakcinacije, snažnu kampanju. Pored toga uspostavili su punktove gde god se nalaze građani, što smo mi počeli. Oni su uveli i stimulaciju za vakcinisane", objasnio je on.

PROČITAJTE: Obračun sa antivakserima: Onome ko širi lažne vesti o vakcinama preti i do 5 godina zatvora!

 

Kada je u pitanju stimulacija Vesić smatra da kao društvo treba da omogućimo da se oni koji su se vakcinisali mogu vratiti normalnom životu.

"Beograd će od sledeće nedelje omogućiti da svi koji su se u potpunosti vakcinisali mogu da kupuju karte za pozorišta i festivale sa popustomod 30 odsto", najavio je on.

Rekao je da je pogrešna teza da se time dele građani.

"To je kao postaviti pitanje zašto pušači da ne puše u restoranima za nepušače. Da li Grčka svojom odlukom da potpuno vakcinisani mogu ući krši prava građana? Niko ne deli građane. Oni koji su se vakcinisali pokazali su odgovornost prema sebi i društvu. Oni koji nisu to je njihov izbor, ali time pristaju da žive pod drugačijim uslovima", poručio je Vesić.

Rekao je da beogradske vlasti u junu planiraju da održe dva velika koncerta na Tašmajdanu samo za vakcinisane građane.

Scroll to top