BalkansPress

Dobro došli!

Devojka iz jednog sela na teritoriji opštine Trgovište, koja se nedavno porodila u svojoj kući uz pomoć majke, za očinstvo nad novorođenim detetom “optužuje” čak 15 tamošnjih muškaraca.

Ovu informaciju  potvrdilo je više izvora u Trgovištu, kao i u vranjskom Zdravstvenom centru.

Mlada majka navodno nije upisala ime oca u knjigu rođenih, jer se spremala da dokazivanje očinstva ostvari u sudskom sporu, a na sudu je trebalo da se nađe 15 “sumnjivih” mladića sa kojima je, kako je sama rekla, bila u bliskim odnosima.

 

U Trgovištu, upućeniji, kažu da se situacija smirila jer je zvanični momak ove mlade devojke otac i da je prihvatio dete, piše portal Info Vranjske.

Ako se majka predomisli “kandidati” za dokazivanje očinstva proći će ispitivanje DNK na Biološkom fakultetu u Beogradu, jer je to jedini apsolutno siguran dokaz kojim se potvrđuje očinstvo muškaraca.

Kako piše portal Info Vranjske, svih 15 potencijalnih očeva o kojima se priča, među kojima je dosta viđenijih ljudi iz ove opštine, u strahu su ne toliko zbog mogućeg očinstva, već zbog toga što će se naći na udaru malograđanske sredine i njenih priča i kometara, a društvene mreže već su se “usijale” zbog ovog slučaja – ističe izvor portala iz Trgovišta.

Prema sudskoj praksi od uvođenja DNK analize u postupku utvrđivanja očinstva, oko 27 odsto žena koje su tužile partnere za dokazivanje očinstva izgubilo je sudske sporove, piše portal Info Vranjske.

Scroll to top